Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Перша поїздка за кордон - що треба знати

Завжди все страшно робити вперше, тим більше жахливо самостійно їхати за кордон, якщо там ніколи не був. Щоб не виникло проблем та неприємних несподіванок, варто прислухатися до наступних порад.

Вибір правильного спрямування

Головне – це правильно вибрати напрямок. Завдання не найпростіше. Турів до країн, де можна цікаво провести час та побачити багато нового, на сайті familytraditions.com.ua сьогодні багато. Тому вибір має бути не найлегший.

Найкраще вирушити до країни, де добре розвинений туризм. Тоді можна бути впевненим, що відпочинок буде комфортним. Також варто звернути увагу на країни, де нема мовного бар'єру.

Потрібно знати, який клімат у країні, куди турист зібрався їхати. Відразу стане зрозуміло, які речі брати із собою.

Віза

Найкраще зупинити вибір на країні, де не потрібна віза. Якщо ж візу все-таки доведеться оформляти, то треба заздалегідь зібрати всі необхідні документи. Все треба зробити заздалегідь, щоб не виникло жодних питань. Вирішивши, в яку країну відбудеться поїздка, потрібно одразу зайнятися оформленням візи.

Безпека

При виборі країни власної безпеки треба приділити особливу увагу. Не варто вирушати до країни, де йдуть військові дії. Крім того, будь-де, куди б не поїхав турист, є кримінальні райони, відвідувати які не рекомендується. Даному питанню необхідно приділити особливу увагу, щоб не затьмарити подорож.

Мета поїздки

Вибір країни залежить від мети, яку собі поставив турист. Якщо хочеться полежати на сонячному пляжі та купуватись у морі, то це буде один напрямок. Для того, щоб насолодитися пам'ятниками архітектури та побачити історичні об'єкти, потрібно вибрати зовсім інший напрямок.

Найкращі країни для першої поїздки

Грузія сьогодні посідає перше місце у списку. Турист не матиме мовного бар'єру. Також у цій країні можна поєднувати пляжний відпочинок та екскурсії.

Туреччина приємно порадує сервісом, що на найвищому рівні. До того ж ціни в країні на багато продуктів та промислових товарів нижчі, ніж у нас у країні.

Правила для в'їзду в Європу 2022: спершу дізнайся, а потім відвідуй!СуспільствоПереглядів:5066Якщо ви запланували поїздку в Європу, вам слід ознайомитися з правилами та обмеженнями у зв'язку зі складною епідобстановкою.

Станом на 17 січня 2022 року в Європі зареєстровано 104500923 випадків зараження COVID1-19. Рекордна кількість інфікованих змушує керівництва країн запроваджувати обов'язкову вакцинацію.

Правила для в'їзду до Європи 2022. Вимоги до вакцинації, бустерів та тестування

В Італії вакцинація стала обов'язковою для населення старше 50-річного віку. Їхня кількість, за даними статистики, зараз становить 28 млн. осіб. У Франції було прийнято закон, що перетворює медичний перепустку на документ-перепустку на вакцинацію. Для цього людям необхідно пройти вакцинацію (повний курс), щоб ходити музеями, є в ресторанах. Австрійський уряд планує з 1 лютого 2022 зобов'язати всіх людей старше 14 років робити вакцинацію.

Залежно від показників поширення інфекції та вакцинації у всіх країнах діятиме система «світлофора». За рішенням Єврокомісії порогові значення та критерії будуть адаптовані таким чином:

  1. зберігаються червоний, зелений, оранжевий та темно-червоний кольори;
  2. темно-сірим відзначатимуть регіони з недостатньою частотою тестування;
  3. сірим кольором відзначатимуть регіони з достатніми даними.

З 1 березня 2022 року на територію Євросоюзу можна буде в'їжджати без ПЛР-тесту за умови проходження повного курсу вакцинації препаратами, ухваленими ВООЗ.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.