Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дублянка - як обрати якісну

Ціновий фактор зумовив виникнення дублянкових полотен та тканин. Найчастіше це синтетичний матеріал або сумішевий варіант: трикотажна основа та штучне хутро. Дублянкове полотно за своїми характеристиками не поступається овчині, а за ціновими параметрами, легкістю догляду, а також простотою обробки залишає натуральний матеріал далеко позаду.

Дублянка, поєднуючи в собі найкращі якості шкіри, хутра та вовни, має низку незаперечних переваг:

  1. відмінно зберігає тепло людського тіла і утримує його навіть у найсуворіші морози;
  2. довговічність – при правильному догляді термін служби такого верхнього одягу може тривати десятиліттями;
  3. водонепроникність - волокна мають хороші водовідштовхувальні властивості, а після впливу дощу або снігу, одяг необхідно просто струсити;
  4. кондиціювання – дублянка не пропускає піт від людської шкіри та утримує в теплі та сухості в найрізноманітніших погодних умовах;
  5. повітропроникність – одяг славиться своєю повітропроникністю, у ньому комфортно як навесні, так і взимку;
  6. широкий асортимент на будь-який смак - купити чоловічу дублянку можна за посиланням (завдяки цій якості будь-яка людина може підібрати для себе ідеальний варіант, з урахуванням індивідуальних уподобань)
  7. максимальна безпека в експлуатації (дубленки виробляються з екологічно чистих матеріалів, таким чином вироби не нададуть жодного дискомфорту)
  8. відмінний варіант для повсякденного користування
  9. гіпоалергенність (подібні вироби не викликають жодних алергічних реакцій і не випромінюють неприємних запахів)
  10. зручні в носінні
  11. досить простий і легкий догляд

Недоліки дублянки

Одними з недоліків дублянок є відносно велика вага. У той же час, якщо дублянка тонкого вироблення, то вона має не такий сильний зігріваючий ефект, а також після хімічного чищення дані вироби можуть втратити свої експлауатаційні властивості.

Виготовлення дублянки

Шкури піддають спеціальній процедурі - дубління. Завдяки такій технології верхній одяг стає менш сприйнятливим до перепадів температур та можливих опадів. Внутрішня частина шкіри стає гладкішою. У незмінному вигляді залишається лише каракульове хутро.

Після того, як всі шкіри оброблені, з них шиють сам виріб. Для цього використовують спеціальні кушнірські машини.

Види дублянок

У сьогоднішніх магазинах представлений широкий вибір дублянок, тому кожен покупець зможе вибрати для себе відповідний варіант.

Натуральні дублянки

Такі моделі шиють із овчинних шкур. Видовий склад цих тварин дуже різноманітний та цікавий. А це означає, що й видів натуральних дублянок досить багато. Наприклад, мерино, тоскано, каракуль та інші. Менш поширений варіант - дублянки з кози.

Натуральні дублянки відрізняються своєю високою якістю, зносостійкістю та здатністю зберігати тепло. В Україні можна зустріти і закордонні моделі, найкращими з яких вважаються фінські та канадські варіанти. Кожна країна постачає особливі за якістю шкіри тварин.

Штучні дублянки

Сучасні технології досягли такого рівня, що речі із штучних матеріалів складно відрізнити від натуральних. Хоча за якістю, звичайно, вони помітно поступаються.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.