Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

SEO просування: що це таке?

Для того, щоб ваш сайт наводив клієнтів з пошукових систем, зовсім не обов'язково займатися SEO-просуванням самостійно. Проте вивчити принцип роботи і познайомитися з основними етапами все ж таки доведеться. Це допоможе вам зрозуміти, що підрядники роблять із сайтом, і для чого це потрібно.

SEO просування: що ж це таке?

Навіть якщо ви ніколи не чули про таке поняття як SEO, ви, напевно, знаєте, що таке пошукові системи, і як вони працюють. Яндекс, Google та деякі інші пошукові системи допомагають шукати інформацію. Де замовити роли з доставкою, як орендувати квартиру на морі, які найнадійніші газові котли - пошуковик знайде відповідь, причому не один. Системи формують списки відповідей, які задовольняють, на їхню думку, запит. При цьому одні сайти вони розміщують на початку списку, наділяючи їх вагомою перевагою, а інші ставлять насамперед.

Вплинути на рішення пошукових систем і зайняти місця в ТОПі сайтам допомагає SEO - просування або, як його ще називають, оптимізація сайту від https://vtopi.lviv.ua. Абревіатура SEO розшифровується з англійської як Search Engine Optimization і, кажучи науковою мовою, означає комплекс заходів, що дозволяють підвищити позиції сайту в пошуковій видачі за конкретними запитами. Розглянемо основні етапи SEO.

1 етап SEO просування: Аналітика

Насамперед, фахівець вивчає сферу діяльності замовника, проводить аналіз товарів та послуг. Далі він з'ясовує, в якому стані знаходиться сайт, які показники його видимості, чи накладені санкції, скільки сторінок знаходиться в індексі, за якими запитами ресурс виходить у ТОП, яка відвідуваність та джерела трафіку. У цьому допомагає Яндекс.Вебмайстер, Інструменти для вебмайстрів, а також лічильники Яндекс.Метрика, Google Analytics, Liveinternet, за допомогою яких можна отримати актуальну статистику.

Після цього аналізуються конкуренти-лідери видачі. Це дозволить зрозуміти, що спільного між сайтами з ТОПу, на що звертати увагу у цій тематиці.

Мета цього етапу – визначення перспективності проекту, оцінка необхідності глобальних змін, наприклад зміни CMS, планування бюджету і трудовитрат, а також розробка стратегії.

2 етап SEO просування: Виправлення технічних помилок

Робота включає безліч дій, наприклад, грамотну розробку sitemap.xml (файла, який повідомляє системі, які сторінки потрібно індексувати), а також robots.txt, який містить основні параметри для індексації. Пошукові системи не люблять дублювання, тому важливим завданням стає позбавлення від контенту, що повторюється, дублів сторінок. Використання тега noindex "направляє" пошукових роботів, допомагаючи їм дістатися потрібної інформації.

Якщо в пошуковій видачі посилання на сайт супроводжує запис про можливу загрозу безпеці комп'ютера користувача, то на сайті є шкідливий код, який обов'язково видаляється.

Для підвищення довіри пошукової системи до сайту потрібно використовувати ЧПУ (людино-зрозумілі урли) – легкі для прочитання, написані зрозумілими словами.

3 етап SEO просування: Формування семантичного ядра

Створення повноцінного семантичного ядра дозволяє розробити по-справжньому різноманітний контент. Якість контенту безпосередньо впливає на поведінкові фактори – якщо на сайті можна отримати корисну інформацію, відвідувачі, звичайно, проведуть там значний час, а швидше за все ще й порекомендують сайт.

Зібрати запити, актуальні для конкретної тематики, можна за допомогою сервісів Вордстат, Key Collector, Планувальник ключових слів Google. Якщо ключових слів дуже багато, наприклад, при просуванні інтернет-магазину, процес збору запитів можна автоматизувати. Коли запити зібрано, нецільові запити, тобто. що не належать до тематики ресурсу або сфери бізнесу, видаляються вручну. Цей процес може тривати багато часу. Отримані запити розподіляються за статтями залежно від релевантності – відповідності запитів змісту сторінок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.