Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір закладу та особливості лікування

Сьогодні існує безліч установ, де нарко- та алкозалежним надають кваліфіковану допомогу.

  1. Державні лікарні. Діагностика та вся необхідна терапевтична допомога в рамках ЗМС. Однак пацієнт ставиться на облік у нарколога, що тягне за собою довічні труднощі з кар'єрою або працевлаштуванням.
  2. Приватні лікарні. Медикаментозне лікування алкогольної залежності в narkologpro.com відбувається анонімно, особисті дані клієнта не фіксуються та не передаються третім особам.
  3. Реабілітаційні центри. Використовуються методи особистої та групової психотерапії, у центрі уваги — вирішення моральних, соціальних, культурних та психологічних проблем, що призвели пацієнтів до алкогольної чи наркотичної залежності.
  4. Безкоштовні клініки для алкоголіків – трудові установи. Для успішного лікування хворий повинен усвідомлювати проблему, мати тверду мотивацію та бути готовим до аскетичних умов.
  5. Психіатричні лікарні. Допомога психіатрів потрібна на важких стадіях алкогольної залежності, коли людина стає агресивною та небезпечною для оточуючих.
  6. Центри духовної допомоги залежать. Заклади організовуються при православних храмах та інших релігійних громадах. Подібні центри є у Києві та інших великих містах.

Критерії вибору клініки

Правильно підібране лікування та програма реабілітації – шанс для алкозалежного знову полюбити життя та стати повноцінним членом суспільства.

При виборі закладу зверніть увагу на такі пункти:

  1. правовий статус;
  2. наявність ліцензії;
  3. комплексне лікування та максимально наповнена програма реабілітації;
  4. наявність у штаті кваліфікованих наркологів, клінічних психологів, психотерапевтів та інших медичних працівників;
  5. робота з волонтерами - колишніми наркоманами та алкоголіками, які успішно справляються з власною залежністю;
  6. співробітництво з медичною організацією для проведення регулярних комплексних оглядів вузькопрофільними фахівцями та надання лікарської допомоги;
  7. віддаленість від будинку, щоб унеможливити ризик втечі та зриву;
  8. комфортні умови проживання;
  9. можливості відвідування хворих на родичів.

Переваги лікування у приватній клініці

У нашому центрі відбувається фізичне, психологічне, духовно-моральне та соціальне відновлення людини. Успішно застосовується медикаментозне лікування разом із психотерапевтичними методиками. У штаті працюють професійні наркологи, психологи, консультанти. У клініці є спеціальний транспорт для екстреної доставки хворих, палати для реанімації та інтенсивної терапії, кабінети фізіотерапії та лікувальної фізкультури.

Пацієнти цілодобово перебувають під наглядом спеціалістів, проходять відновлювальні процедури. Медикаментозна допомога, індивідуальна психотерапія та групові заняття значно пом'якшують наслідки абстинентного синдрому. Людина адаптується до нової реальності, знаходить мотивацію та вчиться жити без психотропних речовин. Весь цей час він перебуває серед людей, які також прагнуть перемогти залежність. Спільне подолання проблем стимулює резидентів вимагати відмінних результатів.

У закритій клініці хворий вирваний із середовища, завдяки якому набув залежності. Виключено небажані контакти та доступ до психоактивних речовин.

Ще одна особливість звернення до платних спеціалістів – гарантована анонімність. Ми зберігаємо конфіденційні відомості про пацієнтів – таку можливість надає законодавство України.

При виборі клініки необхідно розуміти, що правильне лікування не буває швидким. Оскільки будь-яка залежність — тяжка хвороба, реабілітаційна програма може тривати кілька місяців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.