Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати якісний дезодорант або антиперспірант?

Сьогодні на ринку представлено безліч гігієнічних засобів від поту, різницю в дії яких складно визначити. Однак якщо знати властивості різних видів дезодорантів та антиперспірантів, то можна підібрати ідеальний варіант. Розбираємось, як це зробити.

У чому різниця між дезодорантами та антиперспірантами?

Незважаючи на схожість застосування обох засобів, різниця їх в ефективності дуже суттєва. Якісні дезодоранты - це засоби, які запобігають розмноженню бактерій, що викликають неприємний запах. І, по суті, дезодорант є простим косметичним продуктом, що маскує запах поту іншим, приємнішим парфумерним ароматом (розрахованим лише на кілька годин захисту). Антиперспірант блокує самі потові залози, що виділяють неприємний запах (його дія здатна зберігатися протягом доби). У результаті обидва засоби досить ефективні, але налаштовані для виконання різних завдань. Наприклад, в холодну зиму більшості людей достатньо користуватися дезодорантом, а в спекотний літній сезон можна вдаватися за допомогою до антиперспіранта.

Дезодоранти та антиперспіранти (стіки, кулькові, кремові та гелеві)

Після того, як ви визначилися з дією засобу від поту (дезодорант або антиперспірант), варто визначитися і з формою його нанесення. Вона не впливає на ефективність, але може додати зручність (або незручність) для використання продукту. Рідкі дезодоранты мужские і жіночі (гелеві, аерозольні та роликові) наносять тонким шаром, який швидко висихає і зазвичай не завдає дискомфорту. Однак деяким людям такого тонкого шару може не вистачити, тому доведеться наносити другий. Тверді ж варіанти (кремові та дезодоранти-стіки) зазвичай наносять достатню кількість засобу, але можуть залишати неприємні сліди на одязі. На жаль, цей момент доведеться контролювати.

Мінеральні дезодоранти-кристали

Не лише ефективні, а ще й натуральні засоби. У їхньому складі, на відміну від звичних кремових, кулькових або гелевих дезодорантів, немає алюмінію. А це означає, що вони менше шкодять шкірі та організму загалом. При цьому дезодоранти-кристали повністю складаються із солей – продуктів розпаду гірських та вулканічних порід. Вони безпечні для шкіри, не забивають пори, не утворюють неприємну плівку, а також мають знезаражувальні та навіть протизапальні властивості. Єдиний мінус — термін дії таких засобів обмежений лише кількома годинами, як і у будь-якого дезодоранту.

Серветки, тальк і пудра

Мають таку ж ефективність, як і звичні дезодоранти чи антиперспіранти. Але при цьому є більш гігієнічними (оскільки здебільшого одноразові) і відмінно підходять для тих випадків, коли під рукою немає звичного засобу боротьби з потом. Однак тальк у цій добірці має трохи більше мінусів, ніж пудра або серветки. Справа в тому, що тальк може сильно забивати пори, тому його щоденне застосування для боротьби з потом і запахом небажане. Але як альтернатива на випадок відсутності звичного засобу він цілком підходить.

Засоби від надмірного потовиділення

Це дуже сильні склади, дія яких розрахована не на кілька годин або добу, а на кілька днів (до тижня). Наносити їх потрібно за годину-дві до сну на чисту суху шкіру. Після повного вбирання компоненти засобу блокують (набагато сильніше, ніж антиперспірант) роботу потових залоз, завдяки чому кілька діб волога та неприємний запах у цій зоні не з'являються. Однак при такому потужному складі, очевидно, шкода для організму також зростає. По-перше, такі засоби небажано використовувати постійно – лише у спекотний сезон. А по-друге, вони сильно сушать ніжну шкіру пахвових западин, тому ця зона потребує додаткового зволоження. Але за всіх мінусів, варто визнати, ефективність таких засобів одна з найвищих на ринку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.