Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Лікування із застосуванням тваринного жиру

Барсучий, собачий, козячий, гусячий та багато інших видів тваринного жиру використовують у лікуванні бронхіту як внутрішньо, так і зовнішньо. Їх застосовують як мазі для проведення зігріваючого масажу, а також додають у напої, прийом яких стимулює відходження мокротиння.

Собачий жир

Має загальностимулюючу та противірусну дію.

Підвищена бактерицидна, імунна та загальнозміцнююча дія має собачий жир, надаючи швидкий і результативний вплив на бронхи та легені. Для його застосування жир потрібно розтопити на водяній бані. З метою основного та профілактичного лікування радять приймати по столовій ложці собачого жиру за годину до їди 2 рази на день. Для досягнення позитивних результатів такий курс лікування становитиме від двох тижнів до одного місяця. Аналогічно можна застосовувати рівну кількість собачого жиру з медом, узятих у рівних пропорціях.

Нерідко готують і наступну цілющу суміш, для якої вам знадобиться подрібнити в блендері 3 лимони і змішати отриману масу з 2-3 сирими яйцями, після чого відправити настоюватися в холодильник на пару днів. Потім готову масу залишається додати 200 г меду і 100 г собачого жиру. Щодо такої лікувальної суміші, то її приймають по одній столовій ложці 2 рази на день.

Пам'ятайте: для лікування дітей віком до 12 років собачий жир можна застосовувати лише зовнішньо.

Зокрема, розтопленим жиром розтирають грудну клітину та спину дитини, а потім укутують її теплою ковдрою і дають випити чай із малиною.

Гусячий жир

Лікарський засіб номер один від захворювань дихальної системи.

Одним із найдавніших і перевірених століттями коштів від бронхіту вважають гусячий жир. Багатий мінералами та вітамінами, він допомагає брати активну участь у всіх обмінних процесах та зміцненню організму. Цей жир абсолютно не містить шкідливих речовин, тому його спокійно можна застосовувати навіть хворим із серцевими захворюваннями.

Однак через специфічний запах експерти рекомендують застосовувати гусячий жир у поєднанні з медом, какао-порошком і соком алое, змішаними в рівних пропорціях. Всі ці компоненти необхідно підігріти на слабкому вогні, не доводячи суміш до кипіння, після чого розчинити столову ложку одержаних ліків у склянці теплого молока і випивати в два прийоми протягом усього дня. Продовжувати курс лікування необхідно до повного одужання.

Крім цих ліків приготуйте ще один не менш ефективний рецепт для лікування бронхіту, який можна застосовувати як зовнішньо, так і внутрішньо. Для цього необхідно натерти одну велику цибулину на дрібній тертці та змішати отриману кашку з гусячим жиром, щоб у результаті вийшла густа кашоподібна консистенція. Після приготування прикладаємо масу, що вийшла на спину і грудну клітину, а потім обертаємо тіло плівкою і загортаємось теплою ковдрою. Таку процедуру рекомендується проводити на ніч, а вранці приймати внутрішньо по 1 ст. л. суміші з жиру та цибулі.

При затяжних формах бронхіту експерти радять готувати суміш із 100 г тертого часнику та 500 г гусячого жиру, попередньо розтопивши його на водяній бані. Такий склад застосовуємо аналогічно до попереднього рецепту у вигляді компресу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.