Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси та особливості шин б/у

Шини б/у для автомобіля – непоганий метод економії. Враховуючи постійне зростання цін на товари та комплектуючі, придбання шин б/у стає дієвим способом зниження бюджету на обслуговування авто.

Хороші шини б/у прослужать вам 1-2 сезони. У каталозі спеціалізованої компанії на сайті https://by-shyna.com/ua/ представлені шини з адекватним запасом у плані ресурсу експлуатації. Усі шини проходять ретельні тестування, візуальні огляди. Компанія не пропонує клієнтам неліквід. Це головний плюс співпраці із перевіреним постачальником.

Основні плюси шин б/у

Головна причина купувати шини б/у - їх доступна ціна. Відіграє роль й дефіцит товарів на ринку. Серед шин б/у можна знайти ті варіанти, яких немає у звичайних магазинах.

Є думка, що на ринку шин б/у представлений тільки неліквід, ставити який на машину просто небезпечно. Це не правда. Так, якість товару може бути різною – все залежить від стану шин, сумлінності продавця. Але за бажання ви без проблем знайдете якісні шини за доступною ціною. Їх знос не перевищуватиме третини, а отже, жодних ризиків для вас не виникне.

Хороші автошини б/у, які можна придбати за доступною ціною, це:

  1. Якісні автошини за доступними цінами.
  2. Європейські та західні виробничі стандарти.
  3. Адекватний робочий запас.
  4. Безпека на дорогах.

Рекомендації покупцям

Існують запобіжні заходи при використанні автошин б/у, які потрібно знати. Так при покупці потрібно дивитися не тільки й не стільки на ціну, скільки на інші параметри - вік виробу, причина продажу, історія ремонту.

Після випуску автошини служать без втрати властивостей до 5-6 років. В ідеалі не варто використовувати шини, які мають більше ніж 2-3 роки, але й використання шин, яким 6 років, є допустимим. Старіші шини не купуйте - навіть при мінімальному зносі їздити з ними небезпечно. Причина – автошини втрачають початкові властивості з часом, навіть якщо лежали на складі.

Добре, якщо вийде підібрати однокомплектний набір. Якщо шини використовувалися на різних авто, вони матимуть нерівномірне зношування. Багато в чому надійність залежить від віку шин. Подивіться на код збоку колеса – перші дві цифри вказують на тиждень, а наступні на рік випуску. Наприклад, код 1516 говорить про те, що шини було виготовлено у 2016 році на 15 тижні.

Уважно огляньте протектор. Він повинен мати адекватну висоту – від 4 мм для зимових шин та від 1.6 мм для літніх автошин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.