Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Російське військово-морське угруповання у Чорному морі знову зростає

Командування російського флоту постійно змінює склад свого корабельного сполучення, яке знаходиться у морі або безпосередньо біля берегів Криму між Севастополем та Євпаторією, або у відкритому морі на південний захід від окупованого півострова. Таким чином, росіяни тримають свої кораблі в зонах, які знаходяться за межами дальності українських протикорабельних ракет "Нептун" і "Гарпун". Загальний чисельний склад російського чорноморського флоту не змінюється - просто одні кораблі виходять у море, інші повертаються у бази.

Станом на 5 липня, за даними Генштабу ЗСУ та оперативного командування "Південь", у морі знаходиться три надводні кораблі та два підводні човни з ракетами "Калібр" (сумарно 32 ракети - по 8 на надводних кораблях і по 4 на підводних човнах). Ці кораблі здійснюють ракетні обстріли міст України.

Також у морі знаходиться один великий десантний корабель, який імітує загрозу висадки десанту - але, на відміну від загрози ракетного обстрілу, реальних можливостей висадити хоч якийсь десант з моря росіяни не мають.

Крім того, аналіз повідомлень на російських інтернет-ресурсах дозволяє зробити висновок про те, що росіяни відбуксирували захоплений раніше в Азовському морі буксир ВМС України "Корець" з Новоросійська до Севастополя.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.