Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Куди поїхати - цікаві місця України

Хочеш поїхати подалі від міської метушні? Розвідати нові “точки”? Посмажити шашлички з друзями чи влаштувати романтичний пікнік біля озера? Ми постараємося допомогти та підказати чудові місця для відпочинку. Ми щиро хочемо поділитися з вами досвідом наших численних “вилазок” і передати атмосферу невідомих широкому загалу місць. Ми розповімо куди поїхати у київській області та за її межі з точними маршрутами на карті.

Як написано в енциклопедії, озеро - це природно виник водоймище, розміри якого середні між морем і ставком. А ми скажемо, що озеро – це чудова прикраса природи. Їх порівнюють з очима людини – блакитні та кришталево чисті, з душею чи глибиною людського серця, з небесною синьовою, з чарівним дзеркалом. Озер на Землі мільйони і кожне чудово. Найбільші водоймища – моря і океани – вони всі схожі один на одного: однаково безкраї. А озера – це рідкісні витвори природи. Вони як сніжинки: немає жодного схожого на інше. Уявіть, що ви стоїте на березі озера. Його поверхня гладка і спокійна і тільки іноді вітер морщить її легкою брижами. Воно виглядає величним, манить своєю красою та спокоєм. Дуже цікаві місця знайде тут за посиланням той, хто хоче чогось дійсно нового.

У цей момент відчуваєш усю силу та красу природи! В озерах немає течій тому, що їх живлять підземні води. Дехто буває дуже глибоким, але вода в них така прозора, що видно кожен камінчик на дні і від цього вони здаються дрібними. Купатися в них потрібно обережно, вони можуть бути дуже холодними навіть у літню спеку. Людина завжди прагне такого куточку природи, щоб відпочити від міської суєти, подихати свіжим повітрям і оздоровитися. Україна багата справді на унікальні озера, побачити які варто кожному.

Озеро Світязь

Озеро «Світязь» – найглибше в Україні, карстового походження. Перлина озерного краю, одне із сотень блакитних озер Волині. Є гарна легенда про це дивовижне озеро: ніби стояло на цьому місці місто золотоголовий Світязь. І правив у ньому князь Туган. Якось напали на місто вороги. Вийшов князь на захист міста зі своєю дружиною, але був розбитий. Залишились у місті лише старі, жінки та діти. Прекрасна дочка князя зібрала весь народ на площі і стали молитися про допомогу і захист. Опустився на місто білий туман, а коли він розвіявся, на місці міста виявилося чудове озеро, а мешканці перетворилися на чудові квіти.

І зараз можна почути мелодійний дзвін дзвін церков, що затонули. Сумна легенда, розказана Адамом Міцкевичем. Він був вражений первозданною красою цих місць. Нині озеро, на жаль, меліє. У деяких місцях вода від берега відійшла метрів на сто і рівень води в ньому постійно падає. «Світязь» – одне із 7 чудес України.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.