Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як стати професійним фоторедактором?

Фоторедактор – це людина, яка займається придбанням, вибором та редагуванням фотографій для журналів, газет, книг, а також веб-сайтів. Він перевіряє їх якість з погляду внутрішніх правил, що діють у редакціях або видавництвах щодо матеріалів, що публікуються. Через тенденцію переміщення журналістики в Інтернет веб-сайти стають все більш важливими, коли йдеться про робоче місце фоторедактора. Перш ніж вибирати фотографії, він обов'язково має прочитати текст, до якого вони будуть прикріплені, щоб правильно проілюструвати тему. Окрім відбору та обробки фотографій, він також співпрацює з фотоагентствами або фотобанками, звідки може отримувати фотографії для подальших публікацій. Іноді він також підтримує підписання угод про згоду використання фотографій інших авторів у комерційних цілях.

Де здобути освіту?

У цій професії навички та схильність важливіші за формальну освіту. Це робота для людей, які вміють працювати з фотографією, знають її зміст, способи її практичного застосування, які розрізняють художні та виразні засоби. Важливо знати правила використання відповідних кольорів чи тем – особливо у рекламній чи PR-галузі.

Такий вид підготовки можна отримати в коледжі або університеті в області:

  1. фотографії;
  2. комп'ютерної графіки;
  3. культури та мистецтва.

Вивчення маркетингу та реклами також може бути гарним вибором. Тим не менш, ви можете багато чого навчитися самостійно, пройшовши професійні курси або вивчивши, як використовувати графічні програми для редагування фотографій. Роботодавці звернуть увагу на те, чи є у вас досвід у цій справі.

Вимоги

Якщо вам потрібна робота редактора фото, Ви можете знайти її на порталі з працевлаштування Jooble. Від фоторедактора найчастіше вимагається професійний досвід, що є основним критерієм для більшості роботодавців, які розміщують вакансії. Зазвичай вони також очікують на університетську освіту, а знання в галузі фотографії чи мистецтва можуть стати великою перевагою.

Важливим є також практичне вміння користуватися спеціалізованими програмами для редагування фотографій та знання питань, пов'язаних з авторськими правами. Плюсом буде і знання іноземних мов, оскільки іноді виникає потреба у отриманні фотоматеріалів за кордоном, почуття смаку, яке дозволить підібрати хороші фотографії, що описують ту чи іншу статтю, а також знання про культуру та мистецтво.

Умови праці

Зазвичай, редактор фото виконує свою роботу стаціонарно на території компанії. Основним інструментом роботи фоторедактора є комп'ютер, який оснащений відповідними графічними програмами для редагування фотографій. Робота на цій посаді включає як обов'язки, що виконуються самостійно, так і в команді. Останній випадок має місце переважно у великих редакціях, де за редагування фотографій відповідає більше людей. До обов'язків також входять контакти із зовнішніми організаціями, наприклад, фотоагентствами, фотобанками тощо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.