Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо електричну пилку для садової ділянки

Висаджені на подвірʼї дерева та кущі потребують догляду. Тут садівникам знадобиться електрична пилка. На відміну від ручного інструменту з нею ви позбудетеся виснажливих рухів руками, тому робота буде виконана швидко та легко.

На що звернути увагу

Наскільки довго та якісно ви зможете працювати на садовій ділянці, залежить від якості інструмента. Щоб забезпечити необхідний догляд, електрична пилка має підходити для того типу робіт, який ви виконуєте. Під час вибору важливими є характеристики:

  1. тип живлення;
  2. потужність;
  3. довжина шини;
  4. крок ланцюга;
  5. натяг;
  6. наявність гальм.

Обрізаючи дерева та кущі електропилкою, ви не просто робите їх привабливими, а й покращуєте циркуляцію повітря для інтенсивного росту та підтримуєте здоров’я. І хоча виконання цієї мети забезпечують усі типи інструментів, деякі краще справляються з обсягом операцій, що знадобиться на вашій садовій ділянці.

Тип живлення

Ви маєте вирішити, яка пилка вам потрібна: акумуляторна чи та, що працює від електромережі. Під час роботи на свіжому повітрі відсутність кабелів буде додатковою перевагою. Працюючи з електропилкою, зручніше не обмежувати себе, прив’язуючись до розетки.

Але в такому випадку необхідно потурбуватися про те, що заряду акумулятора вистачило для виконання запланованого обсягу робіт. До того ж такі інструменти коштують дорожче.

Потужність двигуна

Щоб обрізати всю рослинність швидко, потрібен мотор збільшеної сили. В іншому випадку доведеться робити паузи та витрачати багато часу біля кожного дерева. Але якщо садова ділянка невелика, гілки тоненькі, платити дорожче за додаткову потужність двигуна не потрібно.

Довжина шини

Більше лезо має багато зубців. Це означає, що воно подолає товсті гілки набагато швидше. Довжина має значення, коли необхідно надати прямокутну форму кущам. Якщо потрібно обробити невеликі тонкі дерева та кінчики гілок, зручнішим буде коротке лезо.

Крок та натяг ланцюга

Відстань між елементами, що скріплюють відокремлені сегменти, свідчить про міцність. Для звичайного обсягу робіт достатньо 3/8 дюйма. Це забезпечить необхідну маневровість, швидкість, невелику вагу для зручного користування.

Під час застосування електричної пилки ланцюг поступово слабшає. Натягнути його без використання ключа ― означає швидше повернутися до роботи. Але застосування інструментів дає змогу зробити це якісніше.

Функції безпеки

Негайна зупинка інструмента в разі непередбачуваних обставин не лише запобігає нещасним випадкам, але й подовжує термін служби електричної пилки. Сучасна техніка оснащена такою системою, яка навряд чи знайдеться на вашій старій моделі.

Садівництво ― корисна справа, проте лише тоді, якщо час, витрачений на нього, буде приємним. Тому варто придбати електропилку, щоб полегшити собі роботу. Але не забувайте дотримуватися правил безпеки під час її застосування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.