Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ідеальний стейк та вино до нього?

Червоне вино та м'ясо – ідеальне гастрономічне поєднання. Але це не просто модне віяння та традиція. Таніни, що містяться в червоному вині - це ті речовини, які надають вину терпкість, відмінно пов'язують білки й жири в стейках, посилюючи смак обох продуктів.

 

Як часто за вечерею у ресторані бувало, що ви не можете зорієнтуватися у величезній винній карті та вибрати відповідне вино до замовленої страви?

Розповідаємо, як вибрати й стейки купить та підібрати до них ідеальну гастрономічну пару:

  1. Головне правило: до м'яса слід вибирати сухі червоні вина. Легкі вина підійдуть до пісних шматків, для жирних стейків краще підібрати в пару насичене танінне вино, яке компенсує жирність м'яса
  2. Класичні стейки отримують з найкращих частин туші (а це всього 10-12%), саме тому вони найдорожчі: рібай, ковбой-стейк (рібай з кісткою), томагавк (рібай з довгою кісткою), стріплойн, філе міньйон, шатобріан, тібоун, портерхаус. Це одні з найніжніших і найбагатших на смак стейків. Вищий вміст жиру в них вимагає танінів у вині
  3. Рібай - найвідоміший і найпопулярніший стейк у світі, зі спинної частини бика, від 6-го по 12-те ребро. У США рібай на кістці має назву ріб-стейк, а без кістки - спенсер-стейк, або власне рібай. В Австралії, навпаки, рібаєм називають стейк із кісткою, а варіант без кістки – це scotch fillet («шотландське філе»). Рібай необов'язково маринувати – завдяки оптимальному балансу жирових прошарків та м'язових волокон він дуже просто у приготуванні. Парою до рібаю можна вибирати вина з високим вмістом танінів, які приберуть зайвий жир у м'ясі, або контрастні вина з сильним фруктовим ароматом. А якщо вас цікавить доставка продуктов, а зокрема стейків, радимо відвідати інтернет-магазин FoodFestival вже зараз.
  4. Філе Міньйон - пісне і водночас ніжне та ароматне м'ясо, яке заведено подавати з соусами. Але багато хто цінує чистий смак м'яса із сіллю та перцем. Для цього стейка з ніжною текстурою можна вибрати молоді червоні легкі вина, з яскравим ароматом – вони доповнять нежирне філе.
  5. Стріплойн (Нью-Йорк) – стейк з вищим рівнем жирності, ніж філе Міньйон. Смак у нього яскравіший і насиченіший, тому додаткового соусу не потребує. Класичним поєднанням для цього стейку є танінне вино з сорту Каберне Совіньйон з досить високим рівнем кислотності, відтінками чорних ягід в ароматиці.

Вибираючи вино, варто врахувати його вартість. Виноробство - процес дорогий та витратний. Якісне вино, виготовлене за всіма стандартами, не може коштувати дешево. Але й купувати невідомі вина “на пробу” у пошуках “свого” напою – задоволення не з дешевих. Дорогі сорти вин зазвичай у ресторанах не розливають по келихах - це пов'язано з тим, що у відкоркованій пляшці вино швидко втрачає свої властивості та смако-ароматичні якості.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.