Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ламінат: поради та помилки

В даний час існує безліч варіантів, коли мова заходить про матеріали для підлоги. У минулому в будинках і квартирах використовувалися мармурові підлоги, плитка або паркет.

Але сьогодні одним з варіантів, який набирає популярності, є ламінована підлога. Ламінована підлога використовується практично скрізь - у магазинах роздрібної торгівлі, кафе, спортивних залах, на кортах для бадмінтону і навіть на доріжках для боулінгу.

Існує багато причин, через які ламінат так широко використовуються сьогодні. По-перше, ціни на ламінат у Львові доступні, він представлений у величезному асортименті конструкцій та простий у встановленні. Щоб дізнатися, чи підходить вам ламінат, необхідно розуміти різні властивості, які роблять його придатним для вашого будинку або квартири.

З чого зроблений ламінат?

Для початку це не дерево. Насправді це кілька шарів синтетичних матеріалів, спресованих у довгі дошки. Давайте розглянемо кожен шар, починаючи з нижнього:

  1. Балансувальний шар - це нижня поверхня дошки. Цей шар допомагає протистояти волозі та забезпечує стабільність під час укладання.
  2. Основний шар становить основну частину товщини дошки, і виготовлений з пресованих деревних волокон, змішаних зі смолою для надання міцності.
  3. Шар малюнка це те, від чого залежить дизайн ламінату. Насправді це надруковане зображення матеріалу. Це може бути зображення дерева, мармуру, каменю, все, що вам подобається! Навіть експертам може бути складно визначити, чи ламінована підлога є натуральним деревом.
  4. Нарешті, зносостійкий шар є дуже твердим прозорим захисним шаром на поверхні ламінованої дошки, він захищає її від подряпин, пошкоджень і зносу. Це шар, на який ви наступаєте та ставите свої меблі.

Чи є ламінована підлога такою ж міцною, як натуральне дерево?

Ламінована підлога може бути такою ж міцною, як і дерев'яна підлога, і навіть більш жорсткою. Це тому, що внутрішня серцевина виготовлена ​​з деревоволокнистої плити високої густини, яка була спресована під екстремальним тиском. А поверхневий зносостійкий шар покритий оксидом алюмінію, одним із найміцніших доступних покриттів.

Насправді ламіновані підлоги краще використовувати в житлових або комерційних приміщень з інтенсивною прохідністю. На відміну від паркетної підлоги, вони не почнуть скрипіти після інтенсивного використання. Міцність ламінованої підлоги оцінюється в залежності від класу стирання: 21, 22, 23, 31, 32 та 33.

Найпопулярніші види даного покриття зазвичай мають товщину 7-12 мм. Оскільки ламінат можна укладати поверх існуючої підлоги, домовласники зазвичай вибирають товщину 8 мм, щоб мінімізувати додаткову висоту. Однак, якщо потрібна додаткова міцність, рекомендується використовувати дошки завтовшки 12 мм, оскільки вони зазвичай поставляються з міцнішим покриттям.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.