Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які обігрівачі вибрати в офіс

Аби робота в офісі кипіла, необхідно організувати працівникам комфортні умови. Зранку бадьорить філіжанка кави з кавомашини, влітку від спеки рятує кондиціонер, а от у холодну пору року запорука працьовитості людини – тепле приміщення. У міжсезоння, коли централізоване опалення ще не увімкнули, потрібно подумати про додаткові джерела тепла. Вони стануть у пригоді взимку, якщо батареї гріють недостатньо.

Варіанти організації опалення в офісі

Зазвичай, в адміністративних будівлях система опалення планується ще на етапі будівництва під час монтажу інженерних мереж. У якості обігрівачів використовують:

  1. кондиціонери типу «зима/літо»;
  2. конвекторні батареї з конвекційною системою циркуляції повітря.

Якщо жодного з цих рішень не передбачено, доведеться використовувати мобільні обігрівачі. Для встановлення таких приладів не потрібно втручатися в комунікації будинку, а у разі переїзду їх легко забрати з собою.

Керамічні панелі

Одним з найбільш сучасних рішень є керамоплити. Якщо вам потрібно купити такі керамічні обігрівачі у Полтаві, котрі не псуватимуть загальний інтер’єр офісу і будуть практично непомітними, обирайте настінне панно. Прилад виглядає як картина. Кольорова гама моделей дозволяє підібрати обігрівач, що максимально гармонує зі стилем приміщення. Це важливо зокрема для б’юті-сфери.

Керамопанель об’єднує в собі конвекційний та інфрачервоний спосіб обігріву приміщення. Це гарантія того, що увесь офіс буде теплим. ІЧ-промені через керамічну плиту нагріватимуть предмети, стіни та стелю, а крізь решітку проходить тепле повітря, заповнюючи простір. Тож, температура в різних зонах приміщення рівномірно розподілена.

Інфрачервоні обігрівачі

Економним та ефективним варіантом для нагріву окремої зони стануть інфрачервоні підлогові лампи. Вони:

  1. швидко нагрівають поверхні;
  2. відрізняються високим рівнем пожежної безпеки;
  3. не шумлять.

Втім, слід врахувати, що інфрачервоне випромінювання нагріває не повітря, а поверхні та предмети. Це може не сподобатися деяким витратним матеріалам, що використовуються в косметології, а також – комп’ютерам та ноутбукам. А от, наприклад, для масажного кабінету в інтернет-магазині Алло варто придивитися саме ІЧ-лампу. Бо обігрівач не тільки наповнює теплом, але й знезаражує повітря.

Масляні радіатори

Найпопулярніший мобільний обігрівач – масляний радіатор на коліщатках. Це металева батарея з декількох секцій, всередині якої знаходиться резервуар з мінеральною оливою. Він нагрівається ТЕНом, і, своєю чергою, розігріває вертикальні металеві ребра. Така закрита система обігріву не сушить та не випалює повітря. Радіатор швидко нагріває приміщення та може безперервно працювати протягом усього робочого дня.

Серед основних мінусів – висока температура поверхні пристрою. При випадковому дотику об неї можна обпектися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.