Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

6 найпростіших ремонтів пральної машини своїми руками

Коли ви лагодите щось вдома, а не викликаєте майстра з ремонту – це привід для гордості. Незалежно від того, чи полагодили ви раковину або оживили тостер, будь-який відчує тепле задоволення від добре виконаної роботи. Ви можете продовжувати розвивати свої навички ремонту побутової техніки та впевненість у собі з кожним лагодженням, яке ви берете на себе.

Тому, коли ваша пральна машина починає барахлити, важливо знати, з чим ви легко впораєтеся, а коли, можливо, настав час звернутися до професіонала сервіс-центру з ремонту пральних машин lviv-remont.com.ua/remont-pralnih-mashin. Пральні машини – це великі, складні та наповнені водою прилади, з якими потрібно поводитися обережно. Але є кілька простих ремонтних робіт, які допоможуть вам уникнути виклику фахівця та покращити ваші навички самостійного ремонту. Розгляньмо сім основних видів ремонту пральних машин, які можна легко виконати в домашніх умовах.

Вирівняйте пральну машину

Найпростіший ремонт пральної машини – це той, про який мало хто знає: встановити прилад рівно на підлозі. Якщо підлога чи ніжки пральної машини нерівні, то пральна машина нахилятиметься в один бік. Це може викликати дисбаланс барабана, а також хитання та скрегіт. Багато проблем із шумом та продуктивністю пральної машини можуть бути пов'язані з нерівними ніжками.

На щастя, виправити цю проблему просто. Все, що вам потрібно, це бульбашковий рівень і гайковий ключ. Використовуйте рівень бульбашки, щоб визначити, коли пральна машина стоїть рівно і в який бік вона нахиляється. Потім поверніть ніжки, щоб втягнути або висунути їх, поки пральна машина не стоятиме рівно.

зливний шланг пральної машини

Очистить шланги

Далі розглянемо шланги. Є багато речей, які можуть піти не так із шлангами пральної машини як усередині, так і зовні шафи. Впевненість у роботі з сантехнікою та шлангами може вам тут дуже допомогти.

Переконайтеся, що вентилі увімкнені та відкриті, якщо пральна машина працює неправильно. Або вимкніть вентилі, щоб зняти та очистити шланги, що живлять вашу пральну машину. Очищення шлангів від мінеральних відкладень води може зменшити засмічення та покращити роботу пральної машини. Ви також можете зняти задню панель пральної машини, щоб отримати доступ до додаткових ліній подачі води всередині пральної машини, які ведуть до насосу та зливу.

Кращий спосіб прочистити засмічені або брудні шланги - це оцет та гаряча вода. Якщо на шляху вам зустрінуться засмічення, нанесіть на них оцет і гарячу воду і спостерігайте, як розчиняється наліт. Не забудьте увімкнути воду, коли закінчите зі шлангами.

Заміна перемикача керування

Як тільки справа доходить до викруток і проводів, багато хто починає нервувати з приводу самостійного ремонту. Але деякі з них набагато простіші, ніж інші. Якщо ви досить впевнені в собі, щоб встановити колонки, то у вас вистачить навичок, щоб замінити один із перемикачів керування на верхній консолі пральної машини з верхнім завантаженням.

Перемикачі управління є окремими компонентами. Отримавши доступ до них із задньої сторони, ви можете зняти ручку, замінити перемикач та встановити ручку назад. Найскладніше - перенести маленький дротяний затискач зі старого перемикача на новий. Отже, якщо керування вашою пральною машиною або кнопка пуску перестали працювати, все, що вам потрібно, це викрутка і запасна деталь, щоб ваша пральна машина знову запрацювала в хорошому робочому стані.

Не забувайте відключати електрику за будь-якого виду ремонту електроустаткування. Це гарантує, що по проводах, з якими ви працюватимете, не проходитиме струм, а отже, не буде ризику ураження електричним струмом.

Перевірте вилку та вимикач

Якщо ваша пральна машина просто перестала працювати, перевірте джерела живлення. Це звучить як зайва порада, але ви можете здивуватись, як багато несправностей пральних машин відбувається лише тому, що відключили електрику, а не тому, що з пральною машиною щось не так. Пральна машина, яка тремтить, може навіть сама відключитися від мережі. Для цього вона "ходить", тобто переміщається по підлозі під час трясіння. Якщо при похитуванні шнура пральна машина пройде досить далеко, шнур може випасти зі стіни.

Якщо ваша пральна машина знаходиться в одному ланцюзі з іншим приладом, є ймовірність, що вимикач перегорить і/або перевернеться. Тому перевірте рубильник, якщо пральна машина не працює, а вилка надійно закріплена у стіні.

Проведіть спорожнення гарячою водою та оцтом

Якщо ваш одяг жорсткий, затхлий або всередині пральної машини накопичилося багато білої крейди, проблема, швидше за все, полягає в поєднанні плісняви та жорсткої води. Жорстка вода містить крейдяні мінерали, такі як кальцій та магній, які залишають білий наліт. Білий осад накопичується. Він може не тільки засмітити труби та шланги, але й зробити шкіру, волосся та одяг, випраний у жорсткій воді, дрібними та жорсткими. Одяг, випраний у твердій воді, може не очиститися (мило не так добре піниться у твердій воді) і, швидше за все, запліснявіє під час прання.

На щастя, розв'язання обох проблем однаково: оцет та гаряча вода. Налийте одну-дві чашки білого оцту в дозатор мила. Потім запустіть пральну машину гарячою водою, щоб видалити залишки твердої води.

Якщо у вашому будинку дуже жорстка вода, додайте по щіпці оцту в кожне завантаження пральної машини. Цей трюк також працює у посудомийній машині.

Усуньте засмічення у зливі

Іноді причина неполадок у пральній машині зовсім не в ній. Можливо, справа у зливі під чи за пральною машиною. Якщо злив засмітився через ворс, волосся, крейду або інші проблеми з каналізацією в будинку, то пральна машина може протікати на підлогу. Прочистити злив пральної машини можна тими самими способами, що злив раковини.

Усуньте засмічення у зливі

Використовуйте хімічний очищувач, гарячу воду, оцет та зливну змію, яку можна легко придбати в Інтернеті або у місцевому господарському магазині. Якщо у будинку постійно виникають проблеми зі зливом, спробуйте прочистити відразу кілька зливів, щоб зупинити протікання пральної машини при зливі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.