Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Паркове світлодіодне освітлення

Паркове світлодіодне освітлення ліхтарями сьогодні замінюють усі застарілі та вийшли з ладу обладнання, призначення якого освітлення паркових територій. Термін служби в кілька разів більший та енергоефективність роблять led світильники незамінними у будь-якому населеному пункті. Вони можуть використовуватися для освітлення та підсвічування таких об'єктів:

  1. парки;
  2. майданчики із спортивними снарядами;
  3. сквери та бульвари;
  4. зони розваг та атракціонів
  5. алеї;
  6. пішохідні, велосипедні та прогулянкові доріжки;
  7. малі архітектурні споруди;
  8. художні інсталяції;
  9. архітектурні комплекси;
  10. прибудинкові території.

Як вибрати парковий світильник

Світлодіодні світильники для садово-паркового освітлення, представлені на сайті https://amperok.com.ua/cat_osvitlennja/svitylnyky_led/svitylnyky_sadovo_parkovi/, дуже численні. При виборі освітлювального приладу ліхтарного типу важливо звернути увагу на такі характеристики:

  1. захищеність конструкції – низьковольтні джерела світла повинні бути захищені від впливу навколишнього середовища у будь-яку пору року, а міцність та цілісність корпусу виключають проникнення пилу та вологи;
  2. теплопередача або відведення тепла від світлодіодів – навіть при підвищеній температурі повітря та тривалому нагріванні led світильники повинні працювати безперебійно;
  3. стійкий потік світла навіть при сильному навантаженні від вітру та снігу.

Найчастіше для освітлення парків застосовують вінчальні світильники ліхтарного типу або консольні вуличні – вони кріпляться на опорах освітлення (трубах та стовпах), а також можуть бути закріплені на стінах будівель. Варто подумати і про форму ліхтаря, і про напрямок світлового потоку. Дуже ефектно виглядають ліхтарі у вигляді матових куль, світло від них поширюється на 360 градусів. Або якщо потрібно, щоб була освітлена територія поруч зі світильником, краще вибрати прилад у вигляді середньовічного ліхтарика із закритою металом верхньою частиною - так світловий потік буде розсіюватися і падати на предмети і рослини, які необхідно висвітлити або виділити.

Для освітлення парків та малих архітектурних споруд можна вибрати садово-паркові світильники з різними варіантами кольору. Світло від них може бути білим, жовтим, синім, зеленим та червоним. Так підсвічування стає елементом садово-паркового мистецтва.

Переваги світлодіодного паркового освітлення

Для садово-паркових об'єктів світлодіоди ідеальне рішення. Це пояснюється такими перевагами діодних світильників:

  1. зниження енергоспоживання;
  2. довговічність роботи;
  3. діапазон температур експлуатації від -50 до +50;
  4. стійкість до погодних навантажень від опадів та вітру;
  5. обслуговування та ремонт виключно за необхідності;
  6. екологічність та безпека;
  7. умови для утилізації відсутні;
  8. безперервний світловий потік відмінної якості;
  9. надійність, міцність, герметичність корпусу.

Під час виробництва сучасних світильників використовують лінзи, що дозволяють створювати широкі криві сили світла. Такі консольні світильники автомагістрального типу забезпечують освітлення більшої території, а отже, можна встановлювати меншу кількість джерел світла, що дозволяє економити і при цьому висвітлити всю необхідну площу. Також економії сприяє сама технологія. Світлодіоди споживають менше енергії, ніж лампи розжарювання, ДРЛ та ДНАТ. Навіть враховуючи не найнижчу вартість, світлодіодні світильники за рахунок тривалого терміну експлуатації та зниженого енергоспоживання виявляються найвигіднішим варіантом для садово-паркового освітлення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.