Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Зволожувачі повітря: переваги та недоліки

У літню спеку або в опалювальний період у приміщенні може відчуватися значна сухість повітря. Це призводить до головного болю, порушення сну, дратівливості, втрати працездатності, проблем з диханням, шкірою. Щоб запобігти цьому, варто купити зволожувач повітря.

Види техніки за принципом дії

На українському ринку представлений великий асортимент побутових пристроїв для дому. Сьогодні можна придбати зволожувач повітря в кімнату одного з наступних типів.

Традиційні моделі

Вироби цієї групи працюють за методом холодного випаровування. Тобто резервуар наповнюється водою, яка надалі потрапляє на випарний диск або фільтр, через які, завдяки вентилятору, проганяється повітряний потік. Рідина випаровується на поверхні фільтра, внаслідок чого повітряні маси піддаються зволоженню.

Переваги та недоліки

Як тільки повітря в достатній кількості насичується вологою, продуктивність техніки сповільнюється. Тобто вона не здатна спричинити перезволоження, що важливо. Адже при відносній вологості від 60% збільшується ризик розмноження кліщів та спор плісняви.

Оскільки випаровування здійснюється з поверхні фільтра, після роботи традиційного зволожувача на поверхнях не залишаються краплі води та наліт. Частинки пилу та домішки, що містяться в рідині, залишаються в самій ємності.

До мінусів приладів цієї групи відносять громіздкість. Через великий резервуар для води та фільтр, що підлягає періодичній заміні, вони мають чималі розміри. А деякі моделі ще й працюють занадто шумно, тому, купуючи традиційний зволожувач, цей момент необхідно уточнювати.

Парові прилади

Рідина, залита до резервуара парового зволожувача, доводиться до температури кипіння, після чого потрапляє в повітря у вигляді гарячої пари. Це призводить не тільки до зволоження повітря, але й до його прогрівання. Запобігти ефекту сауни в кімнаті дозволяє спеціальний датчик, здатний вчасно відключити прилад.

Плюси й мінуси

При доведенні води до кип’ятіння гинуть бактерії — це плюс приладів.

Серед мінусів виділяють наступні:

  1. через гарячу пару можна отримати опік;
  2. велике споживання електроенергії;
  3. можливість негативного впливу на шпалери та меблі.

Ультразвукові вироби

Вода з резервуара надходить до ультразвукової мембрани, що коливається з високою частотою. За рахунок цих коливань рідина розбивається на дрібні частинки, які викидаються у повітря й випаровуються.

Плюси й мінуси

Подібні моделі приладів відрізняються низьким рівнем енергоспоживання та шуму. Завдяки розмаїттю дизайнів маленькі зволожувачі повітря, представлені в каталозі магазину Алло.юа, добре пасують до будь-якого інтер’єру.

Серед мінусів приладів виділяють потребу у використанні виключно дистильованої або фільтрованої води. Інакше мікрочастинки та домішки осідатимуть на предметах інтер’єру та внутрішніх елементах, що призведе до швидкого виходу з ладу приладу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.