Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати конвектор внутрішньопідлоговий

Основні критерії вибору

Внутрішньопідлоговий конвектор є чудовим рішенням для обігріву кімнат у житловому будинку. Однак при підборі такого апарату необхідно враховувати кілька важливих нюансів:

Площа приміщення, що обігрівається. При виборі такого апарату потрібно, перш за все, враховувати висоту стель, а також площу опалювальної будівлі, незалежно від того, житлова вона або відноситься до виробничого типу. Згідно з офіційною класифікацією, середня потужність, яку випромінює один конвектор на 10 квадратних метрах опалювальної площі, дорівнює 1000 Вт. Для кімнат з вологим середовищем рекомендується купувати агрегати, які оснащуються спеціальними дренажними системами та виготовлені із стійких до корозії матеріалів.

Габарити вікна. Вбудований радіатор (придбати який можна на сайті batareya.com.ua) під час своєї роботи активно створює теплову завісу безпосередньо між вікном та вільним простором у кімнаті. Тому при підборі такого пристрою потрібно також враховувати розміри вікон у будівлі. Крім того, правильно підібраний агрегат не тільки опалюватиме кімнату, в якій він встановлений, але ще й не дозволить запітніти склом на вікнах. Вважається, що для забезпечення належного обігріву загальна довжина такого пристрою повинна покривати не менше від ширини вікна.

Глибина стяжки. Цей параметр впливає на показник тепловіддачі опалювального приладу. Тому чим глибше буде стяжка, тим вищим буде рівень тепловіддачі. Для установки в багатоповерхових будинках, можна використовувати апарати з невеликим рівнем глибини, що володіють хорошим рівнем теплопродуктивності.

Показник температури теплоносія. Рекомендований показник температури теплоносія повинен становити близько 70 градусів за Цельсієм. Однак сьогодні зустрічаються моделі, які спеціально розроблені для роботи не лише із центральною опалювальною системою. Як правило, такі апарати встановлюються в енергосистемах, що працюють від сонячної енергії, та повністю сумісні з котлами конденсаційного типу, показник температури теплоносія в яких іноді досягає не більше 30 градусів за Цельсієм.

Тиск у системі. Виробники вбудованих підлогу конвекторів вказують рекомендований і гранично допустимий для кожної моделі тиск в системі опалення.

Відповідно до БНіП 2.04.05-91, у системах централізованого опалення робочий тиск має перебувати в межах 8-9,5 бар. В автономних, де як теплоносій виступають вода або гліколева суміш, - не більше 3 бар. Виробники кліматичної техніки враховують дані вимоги та постачають на ринок водяні внутрішньопідлогові конвектори, розраховані на робочий тиск у межах 1Мпа (16 бар) та опресувальний 1,6-2 Мпа (20 бар). Є моделі, здатні витримувати опресувальне до 25 бар.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.