Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке контекстна реклама та її відмінність від таргетованої

Тут у новачків відбувається невелика плутанина. Історично склалося, що рекламу в Яндекс.Директі та Google.Ads називають а рекламу в соціальних мережах

Але ви повинні пам'ятати одне, якщо людина говорить про «контекстну рекламу», допустимо «давайте ми вам контекст налаштуємо» — вона напевно має на увазі рекламу в Яндекс.Директі та Google.Ads (більше про те, що таке google ads реклама - за посиланням). А якщо про «таргетовану рекламу», припустимо «давайте ми вам таргет запустимо» - він має на увазі рекламу в якійсь із соц. мережі.

Як налаштувати та розмістити контекстну рекламу

Якщо рекламу налаштувати правильно, вона буде ефективною та заощадить кошти. Насамперед, потрібно правильно визначити цільову аудиторію. Важливо, щоб юзабіліті сайту було зроблено на високому рівні, а пропозиція продукту була досить привабливою.

Етапи запуску кампанії

Етапи запуску рекламної кампанії:

  1. Планування. Потрібно продумати, хто входить до цільової аудиторії, підібрати ключові слова, визначити цілі. З проведеного аналізу визначити ціну кампанії.
  2. Потрібно переконатися, що сайт і продукт мають потрібний рівень якості. Важливо перевірити юзабіліті, забезпечити привабливість товару.
  3. Детальне планування рекламної кампанії. Потрібно скласти перелік ключових слів, стоп-слів, уточнити параметри вибору цільової аудиторії і підготувати оголошення.
  4. Оформлення та запуск. Перевіряють статистику визначення ефективності і вносять необхідні корективи.
  5. Супровід рекламної кампанії. Постійно вивчають звіти, які на їх основі вносять зміни.

Як скласти оголошення

Оголошення часто складають за такою схемою:

  1. У верхній частині розміщують основну частину оголошення. Тут дають коротку назву товару чи послуги.
  2. У другому заголовку коротко розповідають про привабливі якості продукту. Наприклад, тут можна написати «Швидко та зручно».
  3. Далі розміщують швидкі посилання різні розділи сайту.
  4. Основний текст рекламного оголошення. Зазвичай у тексті використовують одну з ключових фраз.
    Коротко перераховують привабливі особливості продукту.
  5. Наприкінці надають контактну інформацію. До неї входять: адреса сайту, номер телефону, місцезнаходження.

    Це структура найпоширеніших типів об'яв.

Таргетинг у контекстній рекламі: критерії вибірки

Націлення допомагає не показувати рекламу всім підряд. Це безглуздо, а на наш час і дуже дорого. Кожен лід може коштувати десятки тисяч карбованців. Тому розумні кампанії налаштовуються з максимально ювелірним націленням.

Підвиди таргетованої реклами

  1. Географічна. Рекламна мережа визначає IP-адресу користувача та показує йому рекламу, лише якщо його регіон вказаний у налаштуваннях кампанії.
  2. Тимчасова. Знаючи, коли ваша цільова аудиторія шукає товар, можна ефективніше витрачати рекламний бюджет, обмеживши час показу оголошень.
  3. Поведінкові чинники. Користувач має "досьє": що шукає в мережі, які сайти відвідує, коли і навіщо, інтереси на теми. Система аналізує користувачів та “підсовує” їм тематично близькі, потенційно цікаві оголошення та банери. Припустимо, людина читає ділові сайти, шукає інформацію з бізнесу. Йому можна і потрібно показати рекламу найближчого семінару для підприємців.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.