Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати піжаму

Піжама, в минулому непомітний і простий одяг виключно для сну. Тепер це стильні комплекти з натуральних тканин, в яких можна проводити час будинку з комфортом і, при цьому, не позбавляючи себе естетичного відчуття власного стилю і краси.

Почати варто з того, що називається піжамою. Піжама — це різновид домашнього одягу, призначений насамперед для сну. Слово прийшло в українську мову з хінді, куди воно потрапило з давньоперської мови, і в первісному значенні піжама перекладається як «одяг для ніг». Тоді женская пижама була легкими просторими штанами на шнурку, широко поширеними в тому регіоні і понині - купити жіночу піжаму Україна, Київ, можна за посиланням.

Сьогодні поняття піжами включає два предмети — низ і верх. Низом можуть бути штани, бриджі чи навіть шорти. Верх - кофта на блискавці, з гудзиками або без застібок, футболка з коротким або довгим рукавом, майка на лямках. Всі перелічені предмети верху та низу можуть поєднуватися між собою у різних комбінаціях.

Тепер поговоримо про матеріал. Так як піжама призначається для сну, то тканина має бути, в першу чергу, м'якою та комфортною для тіла. Однак літня піжама має бути легкою, і відводити від тіла зайве тепло, зимова ж, навпаки, має бути теплою, щоб захистити власника від холоду.

Сьогодні виробники одягу для дому використовують для пошиття піжами переважно різні види трикотажу — кулірку (можливо з лайкрою або спів), інтерлок (можливо з лайкрою або спів), віскозу, петек, футер (можливо з начосом).

Вибираючи піжаму, варто звертати увагу на кілька речей — по-перше, її призначення — чи ви будете в ній тільки спати, чи вона буде ще й домашнім одягом. По-друге потрібно враховувати пору року - влітку має сенс носити легший комплект з маєчки з шортами, виконаний з кулірки, а ось взимку краще все-таки віддати перевагу піжамі з інтерлоку або футера, а якщо у вас вдома прохолодно - сміливо беріть варіанти з начосом і не помилитеся.

В естетичному плані вибір залежить тільки від вашого індивідуального смаку – вибирайте кольори, принти та візерунки собі до душі, головне – щоб вони подобалися вам та вашим близьким. Догляд за піжамою дуже простий - її можна прати в пральній машинці і сушити разом з рештою білизною - ніяких особливих умов догляду таких виробів немає.

При цьому пам'ятайте, що піжама, як і будь-яка інша річ, має термін служби та з часом зношується. Це абсолютно нормальний процес. Тому не соромтеся купувати кілька комплектів або регулярно оновлювати поточний. Мати пару піжам у запасі ще нікому не шкодило.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.