Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Будівництво приватного будинку під час воєнного стану в Україні

Почнемо з того, що у 2022 році Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка безпосередньо стосується процесу приватного житлового будівництва, зокрема системи отримання та надання реєстрацій та дозволів. Цей наказ діє на період воєнного стану та протягом першого року після його скасування/припинення. Давайте детальніше розглянемо потенціал, який відкрила ця постанова уряду в будівельній сфері.

Можливості будівництва під час воєнного стану

Зазначене рішення обґрунтовується тим, що відповідно до документації містозабудови району/регіону (або функціонального встановлення зон без подібних паперів) архітектурно-паспортні характеристики не вимагаються для будівництва споруд з наступним описом:

  1. приватне житло;
  2. садовий будинок;
  3. заміський будинок;
  4. будівлі та споруди не вище другого поверху.

Відповідно до постанови оформлені архітектори або інженери-проектувальники, які реалізують розробку і створення проекту, зобов'язані опублікувати відповідну карту намірів забудови ділянки до розділу «Будівництво» Національної Єдиної електронної системи.

Ці ж норми законодавства передбачають розгляд електронних заяв протягом 10 днів з моменту реєстрації, умовне надання дозволів на містобудування та обмеження забудови окремих ділянок або відмову у погодженні відповідними органами. У протилежному випадку проектування споруди, що будується, може бути здійснено згідно з містобудівним документом регіонального/районного рівня із зазначенням обмежень щодо використання земельної ділянки та затвердженими умовами містозабудови та правовими обмеженнями “Про охорону культурної спадщини”.

На думку влади, це рішення має потенціал для прискорення реконструкції та капітального ремонту пошкоджених будівель, а також будівництва нових.

L3FEpIgdrqxRLDZSIZ3Rk0rr7NyF4mSTCkp64NFUb5ig0u9xxSIMDZXQWJf-pfM97ZBnNPX2qsFz0Qo2jBtUZXdQ6T6BrcKsujYX9sRzYeat5dwICKaq5udUEtkSoJcSwgGziwnvunkjZCG-a17Ppao

Які види житла будують у 2023 році?

Зрозумівши та визначивши доступність будівництва приватного будинку, ви, як потенційний майбутній власник житла, розглянете концепції та матеріали, які ви можете вибрати для будівництва. Варто враховувати той факт, що технологій буде достатньо в 2023 році, і їх буде більше, але вам потрібно вибрати ефективні та функціональні варіанти, які можуть забезпечити вам безпечне житло надовго.

Тому, керуючись порадами експертів, пропонуємо розглянути більш детально:

  1. будинки з газобетону;
  2. будинки з цегли;
  3. модульну конструкцію;
  4. будинок з брусу;
  5. каркасний будинок.

7bKo4xcdMUcnfyOpJLOX-CKvVP7cpBTrqNAFnCA4mzYkCFMoCcExfIxhhfkHD_q5HVS_RmrRq9E6PALccEI8vzdi_4rhpgvtfnV5qxr27_5bXpEE7zuOLXhHynREYReKSW54zXjgrCn0pRsYhfK7Xy8

Як сформувати ціну вашого будинку

Справжнє питання — ціноутворення та остаточна ціна майбутніх будинків. Вартість формується на базі різних умов, з числа яких:

  1. Необхідність геолого-геодезичних досліджень.
  2. Підбір основи для будівлі.
  3. Придбання будматеріалів відповідно до встановленої технології.
  4. Різновиди підлог і даху, монтажна діяльність.
  5. Сукупний масштаб будівельно-ремонтних справ.

Зосередившись на бажанні побудувати приватний будинок в період військового часу, ви так чи інакше можете зіткнутися з ризиками, але влада та будівельні компанії роблять усе можливе, щоб процес будівництва проходив максимально комфортно. Довіряйте профессіоналам та будуйте впевнено.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.