Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Етикетка - ефективний інструмент маркетингу

Кому потрібні етикетки? Відповідь на це питання належить до банальних: етикетки потрібні всім, адже уявити будь-яку групу товару без інформації про продукт не те, що складно, а й просто неможливо. Звісно, насамперед, яскраві та барвисті наклейки розраховані на покупця. Вони не лише несуть основну інформацію про товар, таку як найменування, дата виготовлення та термін зберігання, вагу та склад продукції, а й покликані залучити увагу потенційного покупця саме до продукції даного постачальника. Саме тому етикетка є не тільки необхідністю, а й досить гнучким маркетинговим інструментом, за допомогою якого можна суттєво підвищити ефективність вашого бізнесу.

Рекламний фактор

Для виробника будь-якого товару виготовлення етикеток є невід'ємною частиною рекламної компанії, яка робить його продукцію відомою. Більшість їх несе графічну інформацію про виробника, від логотипу до інформації про місцезнаходження точок поширення товару, залучаючи цим потенційних оптових клієнтів і партнерів. Також не слід забувати, про досвід відомих компаній та брендів, етикетки яких можна впізнати з тисяч схожих або подібних.

Ознака високого рівня

Крім цього, етикетки дають інформацію про ставлення виробника до свого виду діяльності в цілому, адже серйозний постачальник не заощаджуватиме на ній, розміщуючи на своїй продукції невиразну і незрозумілу наклейку. Як і на діловій зустрічі, коли перша оцінка партнера ведеться за якістю одягненого костюма та відповідністю одягу дрес-коду, так і на етикетку насамперед падає погляд при первинному оцінюванні продукції. Саме тому є сенс скористатись послугами професійної друкарні, яка вже давно працює на цьому ринку.

Зручно для всіх

Важко уявити, наскільки важко було б продавцю обходитися без етикеток, особливо у магазинах, де асортимент продукції змінюється досить часто. Асортимент аналогічної продукції в торгівлі досить широкий за всіма категоріями товару, просто неможливо уявити, наприклад, пивний відділ із сотнею видів пива без наклейок. Плутанина була б неминуча, магазин регулярно закривався б на ревізію, а продавці б у ньому змінювалися швидко та регулярно. Навіть важко повірити, що вся проблема кардинально змінюється з появою наклейки на пляшці з пивом, або будь-якому іншому товарі. Також неможливо уявити роботу завідувача складом або товарознавця: у величезній масі товару багато видів продукції різняться лише за наклейками. Незалежно від того, який напрямок торгівлі обслуговує товарознавець: будівельні матеріали чи продукти харчування – найбільш вірним помічником у його роботі йому слугують саме етикетки. Тільки завдяки їм можна відрізнити рулони шпалер одного відтінку; коробки з печивом, виготовлені з класичного картону, можна розділити тільки завдяки наклейкам. Тільки за допомогою цих, часом, невеликих за розміром, але дуже яскравих шматочків паперу, відбувається чіткий відпуск товару від комірника, через експедитора до магазину та кінцевого покупця. Тому роль етикеток у торгівлі неможливо переоцінити.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.