Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правила підбору та носіння поперекового корсета

Болі в спині - вагома причина для носіння поперекового корсета. Перш ніж купувати його, необхідно проконсультуватися з фахівцем, який вкаже необхідну жорсткість та період використання. Корсет знадобиться під час відновлення після операції на попереково-крижовому відділі хребта або травми. Розглянемо, як правильно вибрати поперековий корсет.

Показання

Поперекові бандажи та корсети рекомендують носити людям після тривалих фізичних навантажень, сидіння за кермом автомобіля. Він являє собою широким поясом з еластичної тканини зі спеціальними вставками, системою кріплення, металевими кістками жорсткості. Корсет показаний при:

  1. спондильозі;
  2. радикуліті;
  3. остеохондрозі;
  4. хребетній грижі;
  5. нескладному переломі хребта;
  6. порушенні постави;
  7. викривленні хребта;
  8. реабілітації після травм та операцій на поясному відділі хребетного стовпа;
  9. болі в спині.

Протипоказаннями до носіння корсета є: шкірні гнійні хвороби та дерматити, грижа черевної стінки та інше. Не можна надягати його після нанесення на тіло засобів, які розігрівають шкіру.

Які бувають корсети?

Випускають два види поперекових корсетів: жорсткий та напівжорсткий. Перший – щільно затягує хребетний стовп, обмежує рухи. Показаний людям після серйозних травм та перенесених операцій на хребті. Надійна фіксація прискорює реабілітаційний період.

Другий вид корсета облягає хребет, але не обмежує рухи. Носять у профілактичних цілях, реабілітаційний період після хірургічного втручання, при болях у спині. Прописують жінкам після важких пологів за сильного розширення тазової області. Компактний легкий корсет непомітний при носінні. Необхідно врахувати, що деякі люди можуть мати алергічну реакцію на корсет. Не можна прати його в машинці - потрібне ручне прання.

Підбираємо поперековий корсет

Який тип корсета носити пацієнтові вирішує лікар. При м'язовому дисбалансі, болях у спині після фізичних навантажень, зсувах хребців, протрузіях призначають носити напівжорсткий корсет. Після операції з видалення міжхребцевої грижі, при травмах хребта, дистрофії м'язів виписують тверду модель.

Поперековий корсет завдяки ребрам жорсткості знижує навантаження на хребетний стовп, знімає біль, сприяє правильній роботі м'язів.

Перед тим, як придбати бандаж для спини необхідно зняти мірки: окружність попереку, стегон, талії, грудної клітки під пахвами, зріст. Існує складність при виборі корсета, оскільки деякі виробники вказують на виробах об'єм попереку, інші – об'єм талії. Краще модель приміряти, щоб вона сіла по фігурі.

Корсети випускають трикотажні та сітчасті. Перші облягають, вони непомітні під одягом. Другі забезпечують вентиляцію тіла, рекомендовані до носіння у спекотний період. Жорсткі моделі шиють із щільних тканин та доповнюють еластичними ременями.

Для людей, які проводять значну частину часу в автомобільному кріслі, призначені корсети на підтяжках. Корсет легко розстібається у потрібний момент, і залишається висіти на плечах. Якісна модель немає деформуватися при носінні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.