Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке обмінник криптовалют? Які послуги надає?

Обмінники - це послуги, які здійснюють обмін цифрової валюти на реальні гроші або назад. У більшості випадків вони спеціалізуються на купівлі/продажу найпопулярніших токенів і монет: Bitcoin, Ethereum, Tether, USDC, Litecoin, Monero, DAI і таке інше.

Криптовалюта - це різновид цифрових грошей, побудований на системі блокчейн. Вона дозволена, але не може виступати законним платіжним засобом біля країни.

Фіатна валюта - це законна валюта, що випускається державою.

Основна привабливість обмінників cryptacash.money полягає в тому, що вони дозволяють користувачам переводити в готівку свою криптовалюту без необхідності проходження процесів KYC (ідентифікація і верифікація користувача). Послуга може бути надана користувачеві онлайн і без реєстрації, тому транзакція буде проведена набагато швидше, порівняно з операціями на біржі.

Види обмінників

Обмінник криптовалюти — це веб-сервіс, який є посередником і обмінює один актив на інший. З його допомогою можна обміняти криптовалюту на рублі, долари або будь-яку іншу фіатну валюту. За кожен обмін стягується комісія (у середньому комісія становить 3,5% від біржового курсу), яка включена до курсу криптовалюти. Дохід обмінника будується саме на цій націнці.

Працюють сервіси у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному та автоматичному. Розберемо кожен окремо:

  1. Ручний обмін передбачає опрацювання заявок вручну адміністрацією після попередньої перевірки угоди. Якщо все добре, то кошти надсилаються на вказану адресу.
  2. Напівавтоматичний режим працює так само, як і ручний. Різниця полягає лише в тому, що ручна обробка транзакцій відбувається лише в робочий час обмінника, а автоматична — і в робочий, і в неробочий.
  3. Автоматичний - найзручніший і найшвидший спосіб обміну криптовалюти. Користувачеві потрібно лише надіслати активи на вказану адресу. Після підтвердження транзакцій у мережі їх буде переведено негайно.

Як знайти хороший обмінник та на що звертати увагу при виборі?

Оскільки криптовалюти нестабільні, а шахраї постійно виявляють активність в інтернеті, при виборі обмінника важливо враховувати багато факторів. Розглянемо докладніше, як знайти надійний обмінник. Ось список критеріїв, на які слід звернути увагу:

  1. Курси обміну. Це є ключова характеристика, від якої залежить вигода клієнта. Слід віддавати перевагу сервісам з котируваннями, що мінімально відрізняються від середньоринкових. Відхилення може становити 5-10%.
  2. Валютні пари. Вибір грошових одиниць, доступних на продаж і купівлі, який завжди широкий. Тому вам потрібно вибрати ресурс, який підтримує операції з потрібними вам криптовалютами. Для оперативного пошуку необхідної валютної пари рекомендується використовувати моніторинг.
  3. Обмеження на суму. Платформа має дозволяти обмінювати необхідну суму за одну транзакцію. Вам слід вибирати сервіси з мінімальним мінімальним лімітом для невеликих транзакцій. У разі великих транзакцій краще вибирати послуги з найвищим максимальним лімітом.
  4. Способи оплати. Ви можете купити або продати криптовалюту онлайн, використовуючи криптовалютні гаманці, банківські картки, електронні гроші та інші платіжні інструменти. Сервіс має їх підтримувати.
  5. Ставки комісії. Деякі обмінні пункти встановлюють комісію за транзакції, яка в окремих випадках може становити понад 10%. Інші сайти не беруть додаткових комісій, але закладають їх у кінцеву вартість обміну. Тому звертайте увагу не лише на комісію, а й на обмінний курс.
  6. Репутація Варто віддати перевагу сервісам, які працюють більше року, мають достатній запас валют і мають широкий список відгуків, більшість яких складається з позитивних.
  7. Зручність. Від інтерфейсу сайту залежить зручність виконання обмінних операцій. Кращі криптообмінники мають простий і зрозумілий дизайн, що дозволяє швидко вибрати потрібний напрямок обміну та відразу дізнатися, скільки ви віддасте або отримаєте після успішного завершення транзакції.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.