Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати ліжко?

Уві сні людина проводить мінімум третину свого життя. Від якості сну серйозно залежить здоров'я - як фізичне, так і психологічне. Правильно підібрані атрибути сну (місце в домі, ліжко, постільна білизна, час) гарантують вам продуктивність та емоційну врівноваженість протягом усього дня. Причому підібрати це все не дуже складно, а ефект виходить справді чудовий.

Види ліжок для спальні

Це якраз той випадок, коли розмір має значення. Головне питання - спить на ліжку одна людина або, наприклад, сімейна пара. Можна замовляти й ексклюзивні варіанти. Все залежить від вільного місця у приміщенні під ліжко. Найчастіше люди вибирають, перейшовши за посиланням https://lux-mebli.net/ua/g1130799-lizhka, ліжко для стандартних квартир, тому базові варіанти підходять ідеально. Односпальне підійде підліткам та дітям, півтораспальне – для однієї людини, двоспальне – для, відповідно, двох.

Зверніть увагу, скільки місця у вас є під розміщення ліжка. Необхідно провести заміри у приміщенні заздалегідь, а також залишити вільне місце хоча б з обох боків ложа. Інакше вам буде некомфортно відпочивати – має бути простір та сонячне світло.

Більшість ліжок мають прямокутну форму, хоча можна підібрати кутові - це несподівано може виявитися дуже доречним. Крім цього, досить популярними є ліжка-трансформери, які підійдуть для невеликих приміщень. А також лiжка в Тернополi з підйомним механізмом, який дозволяє зберігати під основою різні речі й, таким чином, економити місце в будинку або квартирі.

Розмір та форма

На вибір виробники зазвичай надають три базові прямокутні варіанти: односпальне ліжко (ширина 80-90 сантиметрів), полуторне (120-140), двоспальне (140-220). Але немає проблем знайти й оригінальніші варіанти - ліжка з подіумом, м'яким узголів'ям, ковані або круглі. Їх використання вами обов'язково має нести якийсь практичний сенс. Наприклад, у подіумі можна розміщувати речі. Коване ліжко досить легке і його можна транспортувати навіть самостійно.

Матеріал ліжка для спальні

Як і з розміром, зараз у виробників немає проблем з використанням різних матеріалів для створення ліжка. Найпростіший варіант - основа із МДФ, на яку встановлюються ламелі та укладається матрац. Але є й ексклюзивні варіанти на замовлення - наприклад, з дуба (або ковані, про які ми вже говорили). Такі ліжка доречні у просторих приміщеннях, де є відповідний антураж. Також варто враховувати можливості транспортування ліжок. Деякі навіть у розібраному вигляді важко занести на поверх і пронести по квартирі. Тому вам потрібно все заміряти перед покупкою та продумати, у тому числі питання транспортування та складання ліжка.

Ортопедична основа

У сучасних моделях ліжок без ортопедичної основи не обійтися. Це конструкція з ламелей, яка вставляється окремо в контур ліжка або прикріплена до нього. Підстава знижує навантаження людини на матрац і дозволяє комфортно спати. Деякі ліжка можуть не мати такої основи – там суцільне вбудоване покриття, на яке кладеться матрац. Такий варіант використовується у масивних конструкціях. Більшість людей вибирає ортопедичну основу - вона робить саме ліжко легшим, та й ремонтувати чи замінювати його простіше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.