Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як розвивати свій Телеграм канал?

Блогери, бренди, популярні особи та звичайні користувачі створюють щомісячно кількасот тисяч нових каналів в Телеграм. В лютому 2023 їх було зареєстровано 601000. Одна людина може зареєструвати 8 комерційних і 500 приватних каналів. Кожен власник замислюється над тим, як розвивати свій Телеграм канал, як зробити його популярним.

62% власників цих каналів заробляють на рекламі.

45% — реалізують товари та послуги.

23% — працюють з партнерськими програмами.

13% з цих людей заробляють понад 1000 доларів на місяць з одного каналу.

Найприбутковіші теми:

  • азартні ігри;

  • криптовалюти;

  • фінанси;

  • трейдинг;

  • інвестиції,

  • нерухомість;

  • бізнес;

  • праця.

Низькоприбуткові: фільми, музика, історія, тварини, хобі, гумор.

700 мільйонів людей щомісячно входить e Телеграм-канали в пошуках цікавого і змістовного контенту. Найпопулярніші теми – новини (82%), політика і розваги (59%), навчання – (55%). 69% вважають Telegram найзручнішим месенджером. В середньому користувач проводить в ньому 4 години на місяць. Цю аудиторію треба залучити до свого каналу. Розглянемо, як набрати підписників.

Як збільшити підписників у Телеграм каналі?

Монетизація Телеграм каналу доцільна, коли аудиторія перевищує 1000 осіб. До цього рівня акаунт розвивають безкоштовними методами. Після першої 1000 можна починати використання платних методів.

Минулого року 30% рекламодавців витрачали на рекламу в Телеграмі до 200 доларів щомісячно. 40% платили за просування від 300 до 500 доларів. 17% спрямовували на це до 1000 доларів. 13% купували реклами на 5500 доларів та більше. Найбільші бюджети – у відомих брендів зі сфер IT, виробництва, торгівлі, маркетингу, навчання, послуг.

Основні методи, якими можна набрати підписників:

  1. Безкоштовні:

    • Додавання читачів вручну (друзів, знайомих, колег, партнерів).

    • Публікація якісного, цікавого, унікального контенту, яким будуть охоче ділитися.

    • Посилання в соціальних мережах, на власному сайті.

    • QR-коди на візитних картках, листівках тощо.

    • Взаємний PR та бартер з іншими власниками каналів, блогерами.

    • Інтерактивні заходи (опитування, голосування, конкурси).

  2. Платні:

    • Реклама.

    • Розміщення в каталогах, добірках.

    • Створення лід-магнітів (заохочувальних призів за підписку).

    • Накручування підписників.

За даними статистики, в період з 2021 до 2023 року накрутка в Телеграмі підвищила свою популярність у 7 разів.

У червні 2023 року було 20466 запитів в інтернеті про штучні методи розкрутки. Такий попит пов’язаний з тим, що це дозволяє швидко, без зусиль залучити величезну кількість фоловерів. Сам месенджер не накладає ніяких санкцій на канали, що займаються штучними методами розкрутки, ніяким чином не карає, не блокує. Проте, сервіси аналітики миттєво вираховують такі канали та не рекомендують їх своїм клієнтам.

Щоб накрутка підписників пішла на користь Телеграм каналу, слід співпрацювати з професійними, перевіреними сервісами. Вони мають чіткі алгоритми роботи та роблять штучне залучення підписників виважено, так, щоб жодна програма аналітики не мала претензій до каналу.

Сервіс trendi7.com пропонує клієнтам накрутку підписників, взаємодій, переглядів, коментарів. Спеціалісти розробили власні алгоритми роботи, які дозволяють робити просування оперативно, безпечно, без санкцій.

Як залучити аудиторію в Телеграм?

Існує кілька способів привернути увагу аудиторії до Телеграм каналу:

  1. публікація вірального, експертного контенту (свіжих новин, оглядів, лайфхаків, секретів майстерності);

  2. розміщення навчальних матеріалів, курсів, покрокових інструкцій;

  3. створення мемів;

  4. контент на картках, картинках;

  5. складання добірок корисних матеріалів, книг, фільмів;

  6. анонси заходів;

  7. створення інформаційних приводів;

  8. тести, загадки, задачі;

  9. опитування, голосування;

  10. дайджести.

Розвиваючи канал, необхідно використовувати різні типи контенту, експериментувати з форматами. Обов’язково слід аналізувати результати заходів, публікацій. Це допоможе визначитися з найбільш ефективними методами залучення фоловерів. Яскраві ідеї можна генерувати самостійно або вивчати досвід конкурентів, топових блогерів чи відомих брендів.

Якщо власник каналу використовує методи накрутки підписників, треба підготувати цікавий контент, з яким будуть взаємодіяти, яким стануть ділитися.

Як набрати аудиторію в Телеграм каналі?

Перше, що потрібно зробити майбутньому власнику каналу в Телеграм, – провести маркетингове дослідження. Необхідно визначити мету роботи, проаналізувати ринок, аудиторію, конкурентів, партнерів.

Друга дія – зареєструвати акаунт, вибрати тип, тему, напрямок розвитку. Третій крок – створення контент-плану, за яким будуть йти публікації. Четвертий етап – треба заповнити стрічку контентом. Слід використовувати цікавий, якісний, авторський текст, унікальні фото та відеоматеріали.

Після закінчення підготовчих етапів, переходять до розвитку і розкрутки. Спочатку використовують безкоштовні методи. Після досягнення рівня в 1000 читачів, додають платні способи накрутки підписників. Паралельно з цим продовжують працювати над контентом, вдосконалюючи його.

Блогери, стартапери зазвичай виконують всі роботи власноруч. Компанії мають змогу залучати до розвитку каналу SMM-спеціалістів, спеціалізовані агенції.

Швидкий ефект дає співпраця з професійними сервісами накрутки підписників, такими, як trendi7.com. Вони надають гарантії результату і виконують роботи згідно з затвердженим планом. В цьому випадку над акантом працює команда спеціалістів різного профілю (контент-менеджерів, копірайтерів, дизайнерів тощо).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.