Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які бувають промислові ваги?

Критерії вибору цього практичного обладнання. Практично всі підприємства, склади, заводи, бази та супермаркети у своїй діяльності використовують вагове обладнання конкретних конструкцій, розмірів та моделей, яке підібрано з урахуванням специфіки діяльності.

І, як показує практика, найчастіше для визначення ваги великого вантажу застосовуються платформні вироби, які сьогодні пропонують на сайті https://ves.com.ua/vesy-platformennye у великому асортименті.

Як підібрати платформні ваги

Якщо у ваших планах придбати максимально підходящі для вашого бізнесу платформні ваги, необхідно брати до уваги кілька важливих параметрів:

  • вантажопідйомність - розглядаючи цей параметр необхідно враховувати максимально можливу масу вантажу, для якого вони будуть застосовуватись. Ефективність ви отримаєте тільки в тому випадку, якщо найбільша межа зважування буде вищою за масу вантажу на 20-30 відсотків;
  • мобільність - платформні ваги бувають стаціонарними та мобільними. Стаціонарні пристрої, як правило, застосовуються при роботі з великими штучними вантажами. У мобільних є ручки та колеса, які полегшують транспортування;
  • диксретність – цей параметр дуже впливає на точність зважування. Йдеться про мінімальну різницю між показниками маси та точною вагою. Звичайно, чим менше буде дискретність, тим краще;
  • тип датчика – датчик може бути електроміагнітним, струнним, електротензометричним. Якщо потрібні ваги з максимально точним виміром, краще вибирати пристрої з електроміагнітним датчиком.

Ще один головний показник – стійкість до зовнішніх дій. Багато моделей, які пропонують виробники, мають системи пило- та вологозахисту, є моделі, які не піддаються корозії.

Перш ніж вибрати промислові ваги, важливо зрозуміти різні типи, які можуть бути доступні на ринку:

  1. Платформні ваги. Це найпоширеніший тип промислових ваг, призначених для зважування великих та важких предметів. Вони мають міцну конструкцію з платформою, щоб витримувати високі навантаження та забезпечувати точність вимірювань.
  2. Стовпові ваги. Ці ваги мають вертикальний стовп для кріплення індикатора та платформи. Вони зазвичай використовуються для середніх вантажів і можуть бути зручними та компактними для розміщення в обмежених просторах.
  3. Підвісна вага. Ці ваги призначені для зважування невеликих та середніх предметів, таких як м'ясо, риба чи продукти, які можна повісити на гачок.
  4. Багатофункціональні ваги. Це ваги, які можуть пропонувати різні функції, такі як лічильник штук, відсоткове зважування, пам'ять для збереження даних та інші. Це може бути корисним для специфічних бізнес-завдань.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.