Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому Омега-3 корисні для здоров'я?

Омега-3 вже досить давно асоціюється зі здоровим способом життя. Проте далеко не всі достеменно знають, навіщо споживати цю біодобавку. Щоб розібратися у тому, яку реальну користь вона приносить, слід розглянути властивості Омега-3.

Що таке Омега-3 і де міститься

Це поняття об’єднує цілу групу ненасичений жирних кислот, необхідних організму людини. Існує цілих 11 видів таких речовин. Водночас організм людини для повноцінного функціонування потребує лише 3 види, а саме:

  • альфа-лінолеву кислоту;
  • ейкозапентаєнову кислоту;
  • докозагексаєнову кислоту.

Яка їжа особливо багата на Омега-3:

  1. олія насіння льону;
  2. кеш’ю;
  3. мигдаль;
  4. печінка тріски;
  5. скумбрія;
  6. оселедець;
  7. оливкова олія;
  8. мідії;
  9. креветки;
  10. червона ікра;
  11. атлантичний лосось;
  12. волоські горіхи.

Проте додавання до раціону цих продуктів далеко не завжди допоможе забезпечити щоденну потребу в Омега 3, користь якої ми розглянемо більш детально.

Омега-3 жирні кислоти: дія на організм

Омега-3 жирні кислоти: дія на організм

Омега 3 в капсулах приносить значну користь здоров’ю людини. У чому полягає позитивний ефект:

  1. Це незамінна складова фосфоліпідів. Останні необхідні для формування мембран клітин органів.
  2. Покращується ферментна діяльність печінки та підшлункової залози.
  3. Нормалізується обмін речовин. Це актуально для людей, які борються із зайвою вагою.
  4. Омега-3 підтримує здоров’я органів зору. Як результат, знижує ризик розвитку катаракти, міопії, глаукоми тощо. Особливо актуальним це є для людей, які мають значні зорові навантаження. Сюди відносять читання, рукоділля, використання ПК, гаджетів.
  5. Ненасичені жирні кислоти нормалізують менструальний цикл.
  6. Омега-3 нормалізує сон і покращує стан нервової системи. Особливо корисним вживання добавки стане під час значних інтелектуальних навантажень.
  7. Підтримується пружність, чистоту і молодість шкіри обличчя і тіла.
  8. Посилюється ріст волосся, а самі пасма стають густими й сяючими.

На Омега-3 необхідно звернути увагу тим, хто бажає знизити ризик розвитку атеросклерозу. Слід зазначити також і виражену протизапальну дію і природну підтримку імунітету. Це особливо актуально під час сезонного розповсюдження вірусних інфекцій у міжсезоння. Спортсменам Омега-3 допоможе підвищити фізичну витривалість. Природний компонент позитивно впливає на міцність суглобів.

Слід зазначити, що ненасичені жирні кислоти корисні для серця і судин, адже сприяють зміцненню м’язів і нормалізації тиску.

Попри очевидну користь Омега-3, вживайте цю біодобавку помірно – згідно з інструкцією.

Як приймати Омега-3: універсальні поради

Як приймати Омега-3: універсальні поради

Перш за все слід з’ясувати, яку рекомендовану кількість для підтримки здоров’я і бадьорості слід вживати. Так, добова норма споживання для дорослих становить 1000-1500 мг. Але це середньостатистичний показник. Точну кількість допоможе визначити спосіб життя. Наприклад, якщо ви займаєтесь спортом або фізичною працею щодня, лікар може рекомендувати вам збільшити дозування до 2500 мг.

Не завжди є можливість і бажання вводити в раціон продукти, збагачені Омега-3. Тому зверніть увагу на додаткові комплекси. Зручно приймати Омега 3 в капсулах, адже таким чином можна отримати необхідну кількість корисного елементу. Як зазначено вище, приймати біодобавку слід відповідно до інструкції. Правильне споживання ненасичених жирних кислот дозволить збагатити організм корисними елементами в повному обсязі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.