Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особиста гігієна лежачих хворих та засоби для її забезпечення

Основою здорового способу життя є дотримання людиною особистої гігієни. Це допомагає підтримувати її здоров’я, оберігає від хвороб. Догляд за шкірою — один з головних постулатів особистої гігієни.

Особливо важливо дотримуватись гігієни лежачим хворим. Допомогти в цьому може сухий душ медичний SHOWER PACK, який підходить для використання практично в будь-яких ситуаціях.

Чому важливо слідкувати за чистотою шкіри

Особиста гігієна — галузь, яка займається питаннями збереження та зміцнення здоров'я людини шляхом дотримання гігієнічного режиму її життя та діяльності. Протягом багатьох століть люди приділяли особливу увагу особистій гігієні. У кожний історичний період предмети та засоби, які використовувались для догляду, постійно вдосконалювалися. Сьогодні особиста гігієна стала потужним фактором для зміцнення здоров'я та запобігання багатьох захворювань.

На брудній шкірі людини стрімко розмножуються хвороботворні мікроорганізми, що може призвести до закорковування проток і залоз. Результатом цього стає порушення їхньої діяльності та розвиток гнійничкових та грибкових захворювань. Особливо багато бактерій накопичується на відкритих ділянках тіла – руках та обличчі.

Мило — унікальний винахід людства, за допомогою якого знищується до 93% усіх відомих мікроорганізмів. Зараз доступні різні засоби, які надають тривалий антибактеріальний ефект та які можна використовувати у будь-яких умовах, навіть за відсутності води.

Дотримання простих правил особистої гігієни допомагає зберегти та зміцнити здоров'я. Це також є хорошою профілактикою інфекційних хвороб. Адже набагато краще запобігти захворюванню, ніж потім його лікувати.

Як підтримувати особисту гігієну важкохворих пацієнтів

Особливо гостро питання гігієни стоїть при догляді за важкохворими людьми, які прикуті до ліжка. Зазвичай такі пацієнти ослаблені хворобою, тому їхній імунітет значно послаблений. За таких обставин брудна шкіра може стати джерелом інфекцій та виникнення захворювань.

Для підтримки чистоти тіла хворому необхідно:

  1. один раз на тиждень приймати гігієнічний душ або ванну;
  2. проводити щоденні процедури, які включають умивання обличчя, миття рук та ніг;
  3. регулярно міняти постільну та натільну білизну хворого;
  4. проводити прибирання та провітрювання приміщення, де знаходиться пацієнт.

Якщо можливість очищення шкіри за допомогою води відсутня, тоді можна застосувати сухий медичний душ.

Що таке сухий медичний душ та як його використовувати

Сухий медичний душ призначений для очищення тіла, включно з обличчям, кінцівками та інтимними місцями. Завдяки своєму складу він не залишає на шкірі плівку, що дозволяє їй дихати, створює відчуття свіжості та легкості. В індивідуальному упакуванні знаходиться губка, яка просочена спеціальним мийним засобом. До його складу входять наступні інгредієнти:

  1. лаурилсульфат — сприяє утворенню густої піни;
  2. метилізотіазолінон — очищає та зволожує шкіру;
  3. динатрій кокоамфодіацетат — служить дезінфікувальним засобом;
  4. лимонна кислота — забезпечує свіжість і делікатний догляд за шкірою.

Хімічний склад засобу є абсолютно безпечним навіть для сухої та чутливої шкіри. Сухий медичний душ досить просто використовувати. Для цього треба налити на губку близько 25 мл води, збити піну та очистити тіло людини. Така процедура не викликає відчуття дискомфорту у хворого, відбувається швидко та ефективно. Сухий медичний душ, придбати який можна в магазині SHOWER PACK, допоможе дотримуватись особистої гігієни, незалежно від умов, в яких перебуває людина.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.