Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги оренди перед іпотечним житлом

До не давнього часу питання: що вважати за краще своє житло або зняте під найм - звучав би нерозумно, адже своя квартира - однозначно краще. Але, важливо розуміти, що якщо це житло, узяте в іпотеку - це не ваша власність! Ви в будь-який момент можете її втратити, якщо станете неплатоспроможним і ніхто не подивиться, що частина іпотеки, причому з чималими відсотками, вже виплачена. Крім того в нашій країні, яка пережила не одну кризу і скачки долара, ситуація настільки нестабільна, що люди сто разів подумають перед тим, як взяти житло в іпотеку. Тому все більше людей зрозуміли вигоду довгострокової оренди.

Оренда - це дешевше

Саме матеріальна сторона питання змушує багатьох переглянути свої плани на користь того, щоб снять квартиру в Киеве. Якщо ви берете іпотеку, наприклад, на 20 років, враховуйте, що від вас буде потрібно початковий внесок до 30% вартості плюс витрати на ремонт і повне облаштування житла. У той час як в знімну квартиру - в'їхав і живи.

Звичайно, можна заперечити - якщо зараз потерпіти позбавлення, то через 20 років у вас своя дах над головою! Але хто сказав, що через стільки років ваші життєві обставини не зміняться. Ви можете втратити роботу, прострочити виплату, захворіти і вам або близьким будуть потрібні гроші на лікування і, в результаті, ви легко можете втратити іпотечної квартири. Крім того, якщо ви вирішите зняти квартиру, в Києві то через 20 років ви витратите мало не в 2 рази менше, а значить, зможете спокійно знімати аналогічну квартиру ще 20 років на зекономлені кошти.

Оренда - це свобода

Завдяки тому, що ви платите помісячно, в будь-який момент, якщо вам буде потрібно ви можете вибрати квартиру побільше або поменше, переїхати в інший район. До іпотечної квартири ви прив'язані на весь термін іпотеки. А що якщо вам доведеться працювати в іншому місті або потрібно роз'їхатися з домочадцями? Зі знімною квартирою, яку можна знайти на сайті R24.ua все просто - змінили роботу, можете підібрати житло ближче до офісу.

Будучи орендарем - ви господар становища і можете вибирати район, тип споруди (сталінка, новобудова і ін.), кількість кімнат, планування та ін. Крім того іпотечну квартиру ви не зможете кинути якщо, через пару років виявите недоліки будови або району.

Навіть багато забезпечені люди оцінили переваги знімного житла. Багато хто вважає, що все життя гарувати на виплату іпотеки, відмовляючи собі в подорожах по світу, машинах, освіті для дітей та інших задоволеннях - просто нерозумно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь