Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Івано-Франківську заборонили спінери

Співробітники Управління захисту споживачів в Івано-Франківську, проаналізувавши популярну іграшку, прийшли до висновку, що вона є небезпечною. Йдеться про конкретну модель, яку можна без жодних зусиль розібрати. Дану інформацію оприлюднили представники відомства.

Модель спінера CS5555 SYMО024 світиться і розбирається. Фахівці Управління захисту споживачів впевнені, що трендова іграшка становить небезпеку для українських дітей, адже акумуляторний відсік спінера без використання спеціальних інструментів легко можна відкрити, в результаті чого дитина отримає доступ до елементів живлення.

У відомстві зазначають, що необізнані діти можуть покласти деталі модної іграшки в рот, після чого їх проковтнути. Таким чином, дитячому організму буде завдано збитків, а саме шлунково-кишковому тракту дитини. У зв'язку із зазначеними причинами трендова іграшка не відповідає вимогам Директиви з безпеки експлуатації продукту, а також європейським стандартам EN62115.

До слова, спінер був винайдений ще в кінці 90-х минулого століття, проте популярною іграшка стала на початку 2017 року, як серед українських дітей, так і по всьому світу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь