Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Знімок з Одещини виграв в міжнародному конкурсі «Вікі любить Землю»

У Міжнародному конкурсі «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) в цьому році взяли участь 24 держави. Переможцем престижного конкурсу в Україні стала фотографія, зроблена в дельті Дунаю в Одеській області, яка зафіксувала двох колпиць, а також знімки з Харківської, Львівської, Чернігівської та Закарпатської областей.

Основною метою «Вікі любить Землю» є створення фотографій пам'яток природи, а також об'єктів природно-заповідного фонду для надання загального доступу до таких куточків нашої планети.

Автором знімка-переможця є Сергій Рижко. Він поділився історією фотографії, розповівши, що на ній зображена молода колпиця, яка просить їжу у старшого покоління - своїх батьків. Дана сцена була відображена в Дунайському біосферному заповіднику, де мешкає і гніздиться даний вид птахів, який, до слова, дуже рідкісний, за що і включений в Червону Книгу України.

Варто відзначити, що крім роботи Сергія були відзначені також й інші знімки, зокрема з Харківської, Львівської, Чернігівської та Закарпатської областей.

Примітно, вперше конкурс в Україні був проведений в 2013 році, а через рік проект став міжнародним. З кожним роком число бажаючих взяти участь в престижному заході стрімко зростає.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь