Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні будуть по-новому «ділити» дітей при розлученні

З 1 жовтня в Україні зміниться система розподілу прав опіки над дітьми при розлученнях, зрівнюючи права батька і матері. Дані зобов'язання українська держава отримало від Європейського союзу.

Раніше суд апріорі віддавав перевагу у вихованні дітей матері. Однак тепер, згідно з європейськими рекомендаціями, які, до слова, Вищий спеціалізований суд не має наміру оскаржувати, права матері і батька на опіку неповнолітніх дітей зрівнюються.

Так, згідно з новими правилами, суд, приймаючи рішення, з ким залишиться дитина, повинен враховувати матеріальне становище, стан здоров'я (психологічного зокрема), а також можливість забезпечити дитині комфортні умови для проживання. При цьому основним пріоритетом повинні стати інтереси малюка.

Таким чином, виходячи з презумпції рівності батьків, в групі ризику опиняються безробітні матері або жінки, які жили в основному на доходи чоловіка. Однак, з огляду на дані критерії, присутня обмовка - відповідальність за визначення найкращих умов для життя дитини покладається на органи опіки.

До слова, в Україні вже є ті, хто вітає дані зміни, а саме ті батьки, які роками доводили в судах своє бажання і здатність виховувати дітей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь