Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні дозволили відстріл 160 лосів, незважаючи на 25-річну заборону на їх полювання

Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів України, дозволив відстріл більше сотні лосів, незважаючи на введений раніше мораторій, який не дозволяє полювати на даний вид тварин протягом 25-ти років. Про відповідне резонансне нововведення чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з повідомленням міністра, він особисто підписав ліміти використання мисливських тварин в поточному сезоні. Семерак зазначив, що ті громадяни, які стежать за цією історією, знають, що ліміти, що стосуються відстрілу тварин, не затверджувались міністерством кілька місяців. Дане відтягування пов'язано з відомостями про критичне зменшення популяції лося на території України.

Через довгі дискусії і пошуки компромісів з Міністерством аграрної політики, було прийнято рішення встановити ліміти на відстріл 160 особин лося. При цьому вказується, що дана цифра вдвічі менша від тієї, що вимагали мисливці.

Політик також написав, що розуміє і поділяє шквал емоцій в сторону цього рішення, але як чиновник, не може не враховувати позицію мисливської галузі, яка опиняється під загрозою через непроведення сезону. До слова, Семерак обіцяє повернутися до цього питання, якщо результати наукових досліджень поточної ситуації з популяцією лося в Україні виявляться критичними.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь