Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні збільшили штрафи за паркування у відведених для людей з інвалідністю місцях

Тепер в Україні будуть жорсткіше карати автохамів, які, вдаючи людей з інвалідністю, паркуються на місцях, відведених для них. Відповідний закон, який, до слова, вже вступив в силу, оприлюднили на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, на всіх водіїв, які безпідставно зайняли місце для паркування, відведене для людини з інвалідністю, буде накладатися штраф у розмірі від 1020 до 1700 гривень. При цьому наголошується, що паркуватися на таких місцях має право тільки той громадянин, у якого є документ, що підтверджує наявність у нього інвалідності, або ж паркувальне місце може зайняти автотранспортний засіб, пасажиром якого є людина з інвалідністю. Крім того, аналогічний штраф передбачений і за використання на машині знака «інвалід» в разі, якщо це не є дійсністю.

Ще однією особливістю закону стала вимога, яка обумовлює виділення на всіх парковках (крім розташованих на території приватних домоволодінь) 10% місць для безоплатного паркування автомобілів, чиї водії або пасажири мають інвалідність. В іншому випадку - штраф від 1020 до 1700 гривень.

Варто відзначити, що на машину можуть встановити блокувальник або навіть примусово її евакуювати на штрафмайданчик, якщо співробітник правоохоронних органів вирішить, що автотранспортний засіб припарковано з порушенням правил зупинки на обумовлених місцях.

Тепер за подібне порушення виписати штраф (адміністративний протокол) має право і член громадської організації осіб з інвалідністю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь