Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

НБУ має намір врегулювати обіг криптовалют

Нацбанк України підтримав ініціативу законодавчого врегулювання статусу криптовалюти на території держави. Відповідна інформація викладена в заяві українських фінансових регуляторів.

Відзначається, що складна правова сутність криптовалюти не дозволяє визнати її грошовими, валютними або платіжними засобами іншої країни, а також вона не потрапляє під поняття валютних цінностей, електронних грошей, цінних паперів і грошових сурогатів. Незважаючи на це фінансові регулятори України продовжують опрацьовувати правовий статус криптовалюти, а також вирішується питання законодавчого врегулювання операцій з таким різновидом грошей. При цьому для вирішення проблеми, що склалася враховуються і останні тенденції в розвитку таких технологій і позиція регуляторів інших держав.

У відомстві підкреслили, що в першу чергу метою врегулювання виступає захист прав споживачів, механізм оподаткування, ідентифікація суб'єктів таких операцій, декларування, а також протидія незаконному відмиванню коштів та іншим протиправним діям.

Примітно, регулятори вказали на те, що ті громадяни (юридичні та фізичні особи, організації і т. д.), які вкладають кошти в криптовалюту, повинні усвідомлювати, що дані операції відбуваються з величезним ризиком для них.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь