Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На Закарпатті введено карантин

У населеному пункті Порошково Перечинського району Закарпатської області фахівці зафіксували спалах менінгококової інфекції. На даний момент госпіталізовано 11 осіб, при цьому одна дитина знаходиться в реанімації, ще одна - померла. Відповідні дані надійшли сьогодні, 5 вересня, від головного лікаря обласної інфекційної лікарні Михайла Поляка.

За його словами, в ніч з 31 серпня на 1 вересня в медичній установі від блискавичної форми зазначеної інфекції померла 8-річна жителька села Порошково. Головний лікар також зазначив, що ще десять односельців дитини в даний час знаходяться на лікуванні, зокрема одна дитина - у відділенні інтенсивної терапії з важкою генералізованою формою. До слова, 6 пацієнтів мають локалізовану форму (назофарингіт), ще троє людей - носії цього захворювання. Стан усіх хворих стабільний.

Тим часом, в Департаменті охорони здоров'я Закарпатської ОДА стверджують, що зараз ситуація по захворюваності на менінгококову інфекцію контролюється і має стабільний характер - всі необхідні протиепідемічні заходи здійснені, зокрема введено карантин з 3 по 7 вересня в школі і дитсадках, а також заборонено проведення масових заходів .



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь