Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бізнес на каштанах: в Києві запрацювали пункти прийому символу столиці

Каштан - один із символів української столиці. Спершу квітучі дерева прикрашають Київ навесні, влітку городяни шукають прохолоду під розлогими гілками, а восени вони радують дітлахів незвичайними плодами. Однак тепер на вулицях столиці не так вже й просто знайти каштани, адже на них оголошено полювання - в Києві відкрилися пункти прийому, де приймають плоди цього дерева.

Як поінформували в прес-службі «Київміськвторресурси», за 1 кілограм каштанів в пунктах прийому готові заплатити 2 гривні. Приймають плоди дерева в чистому вигляді, почищені від колючої шкірки. Відзначається, що каштани підуть на переробку, а після їх будуть використовувати в сфері косметології, а також для виготовлення медичних препаратів.

Примітно, підприємливі мешканці столиці не перший рік роблять бізнес на каштанах. Так, деякі кияни виступають посередниками і приймають у городян каштани, після чого перепродують плоди медпідприємствам, інші ж - здають каштани.

«Кілька років тому ми з онуком збирали каштани в парку біля будинку. Спочатку це було просто хобі, але потім в газеті я побачила оголошення про прийом плодів. Тоді підприємці, які здають каштани безпосередньо на медичні заводи, за кілограм давали 70 копійок. За сезон ми заробляли 300-500 гривень, а деякі мої знайомі і зовсім по 2 тисячі гривень. В цьому році працюють спеціальні пункти, куди можна здати плоди», - розповідає пенсіонерка з Києва Галина Вікторівна.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь