Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Сумах на менінгіт захворіли 10 підлітків

У місті Суми на менінгіт захворіли одразу 10 дітей. Тим часом медики запевняють, що мова про спалах небезпечної недуги не йде. 

Як стало відомо, всі діти навчаються в різних школах міста. Однак серед батьків почалася паніка. Так, в одному із загальноосвітніх закладів, де було зафіксовано відразу 2 випадки менінгіту у підлітків, на уроки не з'явився цілий клас. Втім, лікарі заспокоюють сумчан і повідомляють, що важких випадків хвороби немає, як немає і ускладнень. Всіх хворих вже готують перевести з реанімаційного відділення у звичайну. Крім того, медики підкреслюють, що спалаху цієї інфекції немає, адже зараз фахівці фіксують сезонне зростання захворюваності, що спостерігається кожні 5 років.

За словами Вікторії Бугаєнко, заступника головного лікаря Сумської дитячої клінічної лікарні імені Святої Зінаїди, це не менінгококовий менінгіт і це не та інфекція, яка вимагає певних карантинних заходів. Всі 10 пацієнтів, які знаходяться в даний час в стаціонарі, з різних шкіл. Таким чином ситуація не може трактуватися як спалах, а є спорадичними випадками. Згідно з попередніми даними, збудником хвороби став ентеровірус, який спровокував менінгіт у дітей зі слабким імунітетом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь