Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Запорізькій області двоє чоловіків потрапили до лікарні з ознаками ботулізму

У Запорізькій області за минулі три дні було зафіксовано кілька випадків захворювання на ботулізм. Всі постраждалі напередодні нездужання з'їли в'ялену або сушену рибу. До слова, один з хворих потрапив до медичного закладу у важкому стані і до цих пір знаходиться в реанімації. Про це журналістам розповіли у відділі комунікацій Запорізького обласного лабораторного центру.

У повідомленні говориться, що в Токмаку чоловік придбав у продуктовому магазині в'яленого ляща. Городянин з'їв рибу і через деякий час у нього з'явилися симптоми небезпечної недуги - ботулізму. На наступний день в критичному стані місцевого жителя Токмака госпіталізували в Запорізьку обласну інфекційну лікарню. У відомстві зазначили, що хворому відразу ж ввели протиботулінічну сироватку, проте до теперішнього часу стан пацієнта медики оцінюють як важкий.

Ще один випадок смертельного захворювання був зафіксований днями в населеному пункті Біленьке. Як з'ясували фахівці, чоловік з'їв тараньку, яку самостійно приготував. На даний момент хворий в стані середньої тяжкості перебуває під наглядом запорізьких лікарів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь