Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Українці спіймали у водах Атлантики 400-кілограмову рибу

Володимир Середа (Дніпро) і Герман Прилипко (Маріуполь), вирушаючи на підводну рибалку на острови Зеленого мису, не підозрювали, яка грандіозна пригода чекає на них в Атлантичному океані, і який драйв доведеться випробувати.

Обидва - любителі полювання на хижаків, які мешкають в морях і океанах. За плечима - великий досвід підводного плавання і зустрічей з мешканцями морських глибин. До цього вони ловили на гарпун ваху, баракуд, амберджеків. За словами чоловіків, вони навіть уявити собі не могли, що одного разу зустрінуться з марліном. Це сталося на глибині 6 метрів, і, за словами Германа Прилипко, свій джек-пот вони не упустили. У перші хвилини подумали, що це звичайний тунець. А коли зрозуміли, що до них наближається марлін, все одно не думали, що він такий величезний. Незважаючи на те, що той мчав з величезною швидкістю, хижака загарпунили двома пострілами. Величезну рибину підняти в човен було нереально, її довелося штовхати до самого берега. Подивитися на незвичайний улов збіглося чи не все місцеве населення. 4,5 м в довжину і 400 кг ваги - такими виявилися габарити марліна. Зважували його по частинах, тому що великих ваг не знайшлося у всій окрузі.

Зафіксувавши на фото докази такого грандіозного улову, мисливці подарували хвіст рибини місцевим жителям - його використовуватимуть на тутешніх карнавалах. Їстівна частина риби була продана на одному з ринків в Кабо-Верде. В Україну прилетів ніс марліна і фотодокази такої вдалої риболовлі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь