Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Житомирі з'явилися перші шкільні поліцейські

З цього року в загальноосвітніх навчальних закладах Житомирської області працюватимуть шкільні поліцейські. За словами представника профільного відділу управління по забезпеченню прав людини НПУ Вікторії Сельської, в регіоні впроваджується експериментальна модель співпраці шкіл та патрульної поліції.

На нові посади вже призначені четверо патрульних поліцейських, які, перед тим, як отримати статус шкільних офіцерів, пройшли професійну підготовку. Працювати вони будуть в тісній взаємодії з УЗПЛ НПУ і структурами ювенальної поліції. Перед кожним шкільним поліцейським поставлено завдання стати для дітей другом, радником; бути в курсі їх проблем, розуміти причину дитячих вчинків; допомагати долати труднощі, що виникають в житті школярів. Все це має сприяти зменшенню правопорушень і злочинності серед неповнолітніх, поліпшенню безпеки в навчальних та позашкільних закладах. Передбачається, що шкільні поліцейські будуть працювати, як в міських, так і районних школах.

В основу нового напрямку роботи патрульної поліції покладено зарубіжний досвід, розповіла Вікторія Сельська. Наприклад, в Канаді аналогічна програма діє вже кілька років. Є шкільна поліція і в багатьох європейських країнах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь