Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні з літаків розкидають вакцину від сказу

В Україні стартувала осіння кампанія з імунізації диких м'ясоїдних тварин. Дане масштабне дійство буде проводитися за допомогою авіатранспорту. Про це розповіли в середу, 4 вересня, у відділі зв'язків з громадськістю Держпродспоживслужби України.

За словами представників відомства, під час кампанії з допомогою авіатранспорту фахівці опрацюють усі українські регіони за винятком території, яка потрапляє під заборону польотів літаків. Для рівномірного (а також точкового) розкиду «пасток» мають намір використовувати авіатранспорт, оснащений GPS і системами реєстрації скидання вакцини. При цьому вказується, що буде розкидатися спеціальна пероральна антирабічна вакцина для імунізації м'ясоїдних звірів.

У  Держпродспоживслужбі відзначили, що під імунізацію потрапляє весь ареал (крім населених пунктів та водних ресурсів) з урахуванням місцеперебування лисиць.

Передбачається, що систематичне проведення пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин проти сказу знизить, а в подальшому - звільнить територію України від сказу природно-осередкового типу.
Даний захід триватиме протягом вересня.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь