Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Львів закупить трамваї "Електрон"

2 вересня міська влада Львова підписала договір з представниками Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) про поставку в місто 10 нових трамваїв з низькими рівнем підлоги.

Це будуть трамваї "Електрон" моделі Т5L64 у п'ятисекційному виконанні. Інший учасник міжнародного тендеру, польська компанія "Pesa", залишилася не при справах.

У підсумку, ЄІБ виділяє на дану закупівлю 12 мільйонів євро. Ще 8,8 мільйона на умовах співфінансування виділяє міський бюджет Львова. В результаті сума складе 18,8 мільйона, що дає приблизну ціну в 1,88 мільйона євро за один вагон.

Раніше концерн "Електрон" продав Львову у 2012 році найперший п'ятисекційний трамвай за 1 мільйон євро за тодішнім курсом, потім у 2016 році по кредиту ЄБРР були поставлені трисекційні, коротші, трамваї "Електрон" за ціною майже в мільйон євро за один вагон.

Дана закупівля здійснюється в рамках проєкту "Міський електротранспорт".

"Згідно з нашими планами, до 2025 року ми повинні повністю оновити і осучаснити трамвайний парк, а саме - закупити 10 нових 5-ти секційних трамваїв, і капітально відновити і модернізувати до 50 старих Tatra KT4-SU, і таким чином суттєво змінити якість громадського транспорту", - розповів директор комунального підприємства "Львівелектротранс" Андрій Свищо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь