Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Запоріжжі відкрили новий термінал аеропорту

Вчора прийняв своїх перших пасажирів новий термінал аеропорту в Запоріжжі. Ними стали 123 пасажири внутрішнього рейсу "Запоріжжя- Київ" авіакомпанії SkyUp. Будівля терміналу має сучасний дизайн, комфортний простір та інформаційне забезпечення.

Будівельні роботи були завершені ще в січні 2020-го року, але через карантинні обмеження здача нового терміналу в експлуатацію затрималася - його запуск планували на весну нинішнього року. Поки він обслуговує внутрішні авіарейси, найближчим часом через нього "полетять" і пасажири міжнародних рейсів.

Пропускна спроможність нового терміналу в запорізькому аеропорту - до 400 осіб на годину або до 3,5 мільйонів пасажирів на рік при цілодобовому максимальному завантаженні.

"Розвиток регіональних аеропортів залишається нашим основним пріоритетом на цей і наступні роки. У вересні почалися підготовчі роботи з будівництва нового аеродромного комплексу аеропорту Дніпра, працюємо над визначенням оптимального місця розташування нового аеропорту в Закарпатті. А сьогодні в аеропорту Запоріжжя почав роботу новий сучасний термінал. За останніми дослідженнями, саме авіаперельоти є найбільш безпечними у зв'язку з COVID-19 і мають найменший рівень ризику його поширення. Тому подорожуємо безпечно" - прокоментував відкриття міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Термінал повністю побудований за кошти міського бюджету Запоріжжя. Його запуск разом з реконструкцією існуючого аеропорту в Дніпрі робить фактично непотрібним проєкт створення нового аеропорту між Запоріжжям і Дніпром, загального для двох міст.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь