Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

БМП, гелікоптери та безпілотники: що саме передають Україні США?

США погодили новий список озброєння, військового спорядження та фінансової допомоги для України. У ньому є й тяжке озброєння.Довгоочікувана допомога у вигляді важкого озброєння від США почала надходити Україні. І вже зрозуміло, що до неї входить. Представник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що українцям передадуть 200 гусеничних бронетранспортерів M113, 11 вертольотів Мі-17, 300 безпілотників-камікадзе Switchblade, а також виділять $13,6 млрд допомоги Україні в рамках проєкту бюджету, схваленого Конгресом США та підписаного у березні.

У рамках військової допомоги США на $800 млн Україна також має отримати 18 штук 155-міліметрових гаубиць та 40 тисяч снарядів до них, 500 ракет до протитанкових комплексів Javelin та тисячі одиниць інших протитанкових систем, десять радіолокаційних станцій (РЛС) контрбатарейної боротьби, дві РЛС повітряного спостереження, 100 машин підвищеної прохідності, безпілотна судна для захисту узбережжя.

"Частина цієї допомоги - нові партії комплексів озброєнь, що вже поставляються, а інша частина - нові комплекси озброєнь, які раніше Україні не поставлялися", - заявив Кірбі.

Також йдуть переговори про передачу Україні як покупки або, як військової допомоги ударних безпілотників MQ-9 Reaper.

Крім того, до списку включено медичне обладнання, обладнання для захисту від ядерних, хімічних та біологічних загроз, 30 тисяч бронежилетів та шоломів, понад 2 тисячі одиниць оптичних пристроїв та лазерних далекомірів, вибухівку C-4, міни M18A1 "Клеймор".



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.