Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Флот росії не може захистити себе від будь-якої повітряної атаки

Сьогодні, 31 липня, на росії відзначають день флоту. Але як відзначають? Наприклад, у Севастополі, на головній базі чорноморського флоту, планувалася парадне шикування кількох кораблів, були репетиції й таке інше. Та не буде. Від слова "зовсім".

Чому? Атому, що чорноморський флот не може захистити себе навіть у своїй головній базі. Діло було так. Сьогодні, 31 липня, близько 5 ранку, у Севастополі щось бахнуло. Це була "хлопок", або, як говоримо ми, "бавовна". У двір будівлі штабу чорноморського флоту впала бомба. З безпілотника. 5 людей поранено. Так званий губернатор Севастополя, на прізвище Развожаєв поспішив заявити, що це був український безпілотник – і після цієї атаки всі заходи до дня флоту у Севастополі скасували. Зовсім.

В Одеській військовій адміністрації вже спростували всі заяви росіян про можливість подібної атаки з боку ЗСУ. І справді, якщо вже атакувати головну базу російського флоту - то іншими силами та засобами, а не саморобною бомбочкою, причепленою до аматорського безпілотника. Мало того, самі ж російські журналісти та місцеві жителі зазначають, що цей безпілотник злетів на території Криму та рухався до штабу флоту з боку Сапун-гори.

А тепер - що насправді означає ця подія та публічна інформація про неї. Якщо взяти до уваги офіційну заяву так званого губернатора Севастополя, то вона, крім самого факту, говорить ще й про те, що такий важливий об'єкт як штаб чорноморського флоту ніяк не захищений з повітря. Як і основна база флоту. Тобто чорноморський флот росії абсолютно беззахисний перед будь-яким ударом з повітря, навіть з маленького аматорського безпілотника. До речі, вони за радіусом своєї дії цілком дістають до Севастополя і здатні відправити на дно ще один або кілька російських кораблів - слідом за їх флагманом.

А ще це означає, що росіяни не мають що святкувати сьогодні на день флоту. Ну, що їм святкувати? Нову позицію крейсера "Москва" та низки інших кораблів? Чи безславний кінець більшої частини їхньої морської піхоти? Чи "жест доброї волі" у вигляді панічної втечі з острова Зміїний Одеської області? Загалом потрібен був привід скасувати - привід знайшовся або його організували.

І тепер найголовніше. Політ безпілотника на штаб чорноморського флоту був на 146% ймовірності організований самими росіянами, щоб потім був привід сказати "а ось на наш штаб налетіли українці на дронах" та використати це як основу для нових ударів по Україні чи репресій на окупованих територіях від Криму до Херсона.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.