Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

США і Південна Корея почали спільні війської навчання

7 березня 2016 збройні сили США і Південної Кореї почали військові вчення, які є наймасштабнішими з 2010 року. Завдання армії полягає в відпрацюванні знищення керівництва Північній Кореї в разі військового конфлікту на півострові. Про це пишуть РІА Новини, посилаючись на інформаційне агентство Yonhap.
Армії США і Південної Кореї в понеділок почали великі військові вчення, на що Пхеньян вже відреагував загрозою превентивного ядерного удару.

Навчання, під назвою Key Resolve, триватимуть до 18 березня включно, а польові маневри Foal Eagle триватимуть до 30 квітня. У воєнізованих тренуваннях візьмуть участь 300 тисяч південнокорейських солдатів і 17 тисяч військовослужбовців збройних сил США. Кількість учасників в два рази більша, ніж роком раніше.

З США спеціально для навчань перекинуть атомний авіаносець John С. Stennis, бомбардувальник-невидимку В-2 і атомний підводний човен.

Завдання спільних навчань двох держав полягає у відпрацюванні оперативного плану OPLAN 5015. У плані передбачена союзницька операція в разі військового конфлікту на півострові: точкові удари по північнокорейських керівниках, виявлення та ліквідація ракетного і ядерного озброєння КНДР.

Також Сеул і Вашингтон проводять додаткові військово-морські навчання під назвою Ssahgyong. У цих навчаннях беруть участь 7 тисяч американських і 5 тисяч південнокорейських морських піхотинців. Також задіяний американський десантний корабель Bonhomme Richard. Солдати будуть відпрацьовувати висадку військ на найважливіші об'єкти Північної Кореї.

Комітет оборони КНДР, дізнавшись про проведення корейсько-американських навчань, заявив, що Пхеньян готовий завдати по Південній Кореї і США превентивний ядерний удар. Це буде зроблено, якщо Північна Корея вважатиме, що військові тренування загрожують безпеці країни.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь