Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Курди оголосили про готовність створити федерацію

Три курдські кантони, розташовані на півночі САР оголосили, що вони мають намір об'єднатися в федерацію. Також наголошується, що федералізація не означатиме вихід зі складу Сирії. Туреччина ж поспішила заявити дану ініціативу незаконною.

ЗМІ повідомляють, що за деякими повідомленнями місцева влада трьох курдських кантонів готуються оголосити про створення великої федералізації. Нове утворення має представляти інтереси етнічних груп, які будуть проживати на цій території.

Якщо подивитися на карту, то курди зараз контролюють територію, розташовану вздовж турецько-сирійського кордону і на східному кордоні з Іраком, також існує курдський анклав на північному заході САР.

Анкара вже встигла відреагувати на дану інформацію і заявила, що створення федеральної системи курдами є незаконним.

Політолог Шван Зума поділився із ЗМІ своєю думкою на цю тему:

«Анкара робить сильний тиск на курдів. Тим самим заважає їм об'єднати підконтрольні райони і розширити територію. Туреччина усіма силами буде намагатися цього не допускати. Однак курди заявляють, що вони створять федеральну систему в складі держави, а не поза нею. А Анкара побоюється саме того, що курди відокремляться від САР».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь