Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Землетрус в Егейському морі: є постраждалі в Греції і Туреччині

В ніч з четверга на п'ятницю, 21 липня, в глибинах Егейського моря стався сильний землетрус, внаслідок якого на одному з грецьких островів загинули двоє людей, а також є постраждалі і в Туреччині, і в Греції. Подробиці і наслідки природного явища повідомили західні ЗМІ з посиланням на служби порятунку республік.

У глибинах Егейського моря стався землетрус магнітудою 6,7 балів близько другої години ночі. Епіцентр поштовхів знаходився в 12 кілометрах від грецького острова Кос, біля узбережжя Турецької Республіки на глибині 10 кілометрів.

На даний момент відомо, що в результаті природного явища загинули дві людини і близько сотні громадян Грецької Республіки постраждали. При цьому повідомляється, що також постраждала й інфраструктура острова, зокрема обвалився дах одного з барів і практично повністю зруйновано одну з старовинних будівель Коса. Грецькі рятувальні служби евакуювали постраждалих на острів Родос за допомогою вертольотів.

З Туреччини про загиблих повідомлень не надходило, однак є інформація, що в місті Бодрум від землетрусу постраждало близько 70 місцевих жителів. Мер населеного пункту Мехмед Кочадон розповів, що на деяких старих будівлях утворилися тріщини, подекуди пошкоджено дахи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь